DTM

DTM: Sébastien Ogier gastrijder op de Red Bull Ring

IMG 1910
Sébastien Ogier reed vorige maand al een DTM-auto op Zandvoort

Nadat hij vorige maand op de vrijdag van het DTM-evenement op Circuit Zandvoort al even aan een DTM-auto moocht proeven, volgde vandaag de bevestiging dat vijfvoudig wereldkampioen rally Sébastien Ogier volgende maand op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg als gastrijder met een Mercedes-AMG C 63 DTM in de DTM in actie komt. Na Mattias Ekström voor Audi bij de seizoensstart op Hockenheim en Alex Zanardi eind deze maand met BMW in Misano wordt Ogier daarmee de derde en tevens laatste gastrijder dit seizoen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat, PR

Voor Ogier past het optreden in de DTM mooi in de pauze van het WK Rally tussen de wedstrijden in Turkije, een week voor het DTM-weekeinde in Oostenrijk, en Wales, twee weken erna. De Fransman, die met Volkswagen vier maal de rally-wereldtitel won, vorig jaar met het M-Sport-team van Malcolm Wilson kampioen werd en ook dit jaar volop in de running is voor de titel, heeft al sinds vele jaren Red Bull als persoonlijke sponsor, waardoor zijn optreden op de Red Bull Ring voor de hand lag.

Anders dan bijvoorbeeld Sébastien Loeb, die succesvol Formule 1 testte, met Pescarolo als tweede eindigde in de 24 Uur van Le Mans en ook de nodige goede resultaten in de Blancpain GT Series en het WTCC behaalde, is de circuitervaring van Ogier beperkt. "Ik heb een paar keer met GT-auto's op circuits gereden, maar DTM-auto's zijn natuurlijk sneller. Ik verwacht dan ook niet dat ik meteen competitief zal zijn, maar ik kijk er wel erg naar uit", aldus Ogier.

180807 DTM Ogier
Deze week testte Ogier op Vallelunga

Na zijn ervaringen met de Mercedes-racetaxi op Zandvoort, waar hij zijn echtgenote Andrea Kaiser, presentatrice van de DTM-uitzendingen op SAT1, meenam, testte Ogier deze week op Vallelunga de Mercedes. Tegelijkertijd deed Alex Zanardi daar ervaring op met de aangepaste BMW M4 DTM, waarmee hij eind deze maand als gastrijder op het circuit van Misano in actie komt.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet