IndyCar

Indycar: Indycar test nieuw aerodynamisch pakket voor Indy 500 2019

Gisteren waren Will Power en Scott Dixon als vertegenwoordigers van Chevrolet en Honda op de Indianapolis Motor Speedway aanwezig om het nieuwe aerodynamische pakket voor de Indy 500 2019 te testen. Na afloop van de Indy 500 dit jaar waren er nogal wat klachten dat er met het nieuwe aeropakket te weinig werd ingehaald.

Dixon Power kit
Scott Dixon met de Dallara Honda pakket. Duidelijk zichtbaar is de iets andere sidepod achter.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Indycar test nieuw aerodynamisch pakket voor Indy 500 2019
Na de Indy 500 waren er van zowel rijders als publiek nogal wat klachten wegens gebrek aan spektakel. In "vuile lucht" was het bijzonder moeilijk om met het huidige pakket in te halen.

Jay Frye en Bill Pappas van Indycar: " Er waren nogal wat klachten over onderstuur in het midden, speciaal in het verkeer. Daarop hebben wij besloten om naar de windtunnel te gaan en om hier te testen en vooral naar de feedback van de rijders te luisteren. Wij bestuderen nu de data en houden contact met de rijders."

Will Power
Will Power met een iets andere voorvleugel.

Ook de hoge temperaturen speelden dit jaar een rol op het gedrag van de auto's. Indycar testte een ander soort voorvleugel en probeert met een oplossing te komen waarbij de teams niet met al teveel "oude delen" naar de vuilnisbelt moeten. "Vanuit ons perspectief was het geen verschrikkelijke wedstrijd, we proberen alleen de boel te fine tunen. Wij willen de rijders in het verkeer meer consistentie geven' aldus Bill Pappas.
Kit
De gemodificeerde Chevrolet kit.

Zowel Scott Dixon als Will Power waren enthousiast. Wel waarschuwde Dixon ervoor dat het rijden in "vuile lucht" met één auto totaal anders is dan in het verkeer. Will Power verwacht volgend jaar een nog betere wedstrijd. Zeker omdat de teams dan de karakteristieken van de auto beter zullen begrijpen. "Als het 10 graden koeler is wordt het een totaal andere wedstrijd." In oktober test Indycar nogmaals op de Speedway. Overigens werd er ditmaal geen publiek tijdens de test op de Speedway toegelaten.

Vleugel Penske Chevrolet
Iets andere configuratie van de achtervleugel.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet