NASCAR

NASCAR: NASCAR CEO Brian France onder invloed van alcohol en drugs gearresteerd(update)

De social media is in de USA op dit moment ontploft. Brian France, de grote NASCAR baas, ofwel CEO werd zondagavond na het negeren van een stopbord in Sag Harbor in de staat New York door de politie gearresteerd.

Brian France
Brian France, de grote NASCAR baas, werd zondagavond in de staat New York gearresteerd.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

NASCAR CEO Brian France onder invloed van alcohol en drugs gearresteerd
De 56-jarige France negeerde gisteravond een stopbord en werd "in dronken toestand" door de politie aangehouden. Verder bleek France in het bezit te zijn oxycodon pillen. France werd vanmorgen vrijgelaten maar wel in staat van beschuldiging gesteld vanwege het rijden onder invloed en het in bezet hebben van een gereguleerde substantie.

De NASCAR organisatie maakte bekend een verklaring uit te geven zodat men van alle feiten in het bezit is. In 2003 nam France de functie als NASCAR CEO van zijn vader over. De NASCAR organisatie werd in 1948 opgericht.

NASCAR heeft altijd een harde lijn gehanteerd tegen rijders die op gebruik van verboden middelen betrapt werden. In het verleden waren er problemen met o.a. Jeremy Mayfield, die levenslang geschorst werd, en Aaron Fike, die zichzelf goed wist te rehabiliteren. Shane Hmiel werd eveneens door NASCAR vanwege het gebruik van genotsmiddelen levenslang geschorst. Nadat Hmiel clean bevonden werd, richtte hij zich op de Sprint Cars maar raakte na een zware crash verlamd. Ook tegen teamleden die op het gebruik van genotsmiddelen betrapt worden, hanteert NASCAR een harde lijn.

Update: France maakte vanavond bekend dat hij tegenover de NASCAR industrie, de fans zijn verontschuldigingen aanbiedt en dat hij per onmiddellijke ingang zijn functie neerlegt. Die zal voorlopig door Jim France, een oom, worden waargenomen.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 06 augustus 2018 21:30

  Wat harde sancties betreft zal voor Brian wel een uitzondering gemaakt worden...

  • 0
  • 0
   
  Dirk 07 augustus 2018 12:53

  Tsja, in de VS is drank en drugs in autosport nog steeds een groot probleem, het zou sjiek zijn als Brian France dezelfde weg zou volgen als de coureurs (zoals Allmendinger, Hmiel, Gallagher, Mayfield, Fike)

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet