TCR Series

TCR: Dubbel Honda succes in TCR Germany Nürburgring. Niels Langeveld 3e in R1. Geslaagd Hyundai debuut

De beide wedstrijden meetellend voor de TCR Germany op de Nürburgring leverden een dubbel Honda succes op. In de eerste wedstrijd scoorde het merk met Mike Halder en Dominik Fugel een dubbeloverwinning. Laatst genoemde schreef ook zondag de tweede voortijdig afgebroken wedstrijd op zijn naam. Niels Langeveld eindigde in R1 als derde.


TCR Start 1
De Honda Civics waren gewoon dominant op de Ring.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Dubbel Honda succes in TCR Germany Nürburgring. Niels Langeveld 3e in R1
De concurrentie leek afgelopen weekend nauwelijks tegen het Honda Civic geweld opgewassen. Mike Halder schreef afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd op zijn naam en merkgenoot Fugel zondag de tweede. Ondanks een slechte start wist Halder de leiding te behouden. De Oostenrijker Patrick Niedertscheider(Peugeot 308) zorgde in de openingsfase voor voldoende spektakel, door met Niels Langeveld in zijn kielzog Halder behoorlijk onder druk te zetten. Voor Niedertscheider was de vreugde echter van korte duur. Vanwege te vroeg starten kreeg de Oostenrijker een "drive-through" opgelegd en viel ver terug.

Hyundai Perfect verlopen Hyundai debuut in TCR Germany.

Het gaf Halder vrij baan om zijn tweede seizoenszege te behalen. Max Hesse, de aanvoerder van het juniorklassement verloor in de openingsfase veel terrein en eindigde met zijn Audi R3 LMS nog als vierde. Een werkelijk uitgeputte Niels Langeveld eindigde als derde en haalde werkelijk het maximum uit zijn auto. Tevens was er in de TCR Germany het debuut van de gloednieuwe Hyundai i30N TCR.


TCR Duels Seat Hyundai Audi gevecht.Meer mag je met deze variëteit al niet verwachten.

In de eerste wedstrijd kwamen de beide Hyundai's als zevende en negende over de finish. De Fransman Theo Coicaud wist zich van een elfde naar achtste plek op te werken en kwam uiteindelijk als zevende over de streep. De tweede wedstrijd werd vanwege een zware crash al na 12 i.p.v. 18 ronden afgebroken. Vanaf een 18e startplek wist Engstler zich naar een zesde plek algemeen op te werken. Voor Hyundai betekende het natuurlijk een uitstekend debuut in de TCR Germany. Waarschijnlijk meer dan men verwacht had.

TCR Langeveld 1
Geen gemakkelijke eerste wedstrijd voor Niels Langeveld. Toch werd hij fraai derde.

In de tweede wedstrijd behaalde Dominik Fugel zijn allereerste TCR Germany overwinning. De Oostenrijkse polesitter Luke Wankmüller(HP Opel Astra) slaagde er niet in om zijn goede uitgangspositie te verdedigen en zakte al snel naar de vierde plek terug. Vanwege een zware crash van Daniel Davidovac werd de wedstrijd voortijdig afgebroken. Davidovac bleef ongedeerd. Het speelde Fugel in de kaart. Dominik Fugel: "Een perfect weekend waarop ik niet gerekend had. Voor mij was het een onbeschrijfelijk gevoel toen ik mij realiseerde dat ik gewonnen had. Wij hebben alles goed gemaakt van wat we in de laatste wedstrijden verloren hebben."

TCR Langeveld 3
De Nederlander was volledig uitgeput na afloop.

Bij de start kwam Wankmüller gewoon niet goed weg en Fugel greep vanaf een vierde startplek direct de leiding. Waarschijnlijk was hij gewoon teveel op het rookie klassement gefixeerd. Teambaas Harald Prozyck eindigde als vijfde achter zijn pupil, maar nam in de tussenstand van het kampioenschap van Niels Langeveld over. De Nederlander begon als zevende aan de wedstrijd maar kwam niet verder dan een elfde plek en verloor na een foutje ook nog eens veel terrein.

TCR Crash
De Astra was volledig plat na deze klapper.

Om de leiding te behouden moest Langeveld voor Prozcyk eindigen. Helaas slaagde Niels daar niet in, maar zaterdag verklaarde hij al profetisch "dat het tot het eind van het seizoen spannend zal blijven." Waarvan akte met de resultaten uit beide races.

Race 1
1 7 Mike Halder Team Honda ADAC Sachsen 32:10.371
2 88 Dominik Fugel Team Honda ADAC Sachsen + 5.694
3 14 Niels Langeveld Racing One + 9.721
4 19 Max Hesse  Prosport Performance + 10.017
5 53 Michelle Halder Profi-Car Team Halder + 10.359
6 10 Benjamin Leuchter Max Kruse Racing + 11.397
7 27 Theo Coicaud Hyundai Team Engstler + 18.528
8 30 Antti Buri LMS Racing + 20.681
9 8 Luca Engstler Hyundai Team Engstler + 21.429
10 54 Simon Reicher YACO Racing + 22.058

TCR Fugel
Eerste overwinning voor Fugel in de ADAC TCR Germany.

Race 2
1 88 Dominik Fugel Team Honda ADAC Sachsen 19:30.086
2 10 Benjamin Leuchter Max Kruse Racing + 2.490
3 7 Mike Halder Team Honda ADAC Sachsen + 3.578
4 11 Luke Wankmüller HP Racing International + 6.624
5 22 Harald Proczyk HP Racing International + 9.956
6 8 Luca Engstler Hyundai Team Engstler + 13.482
7 19 Max Hesse Prosport Performance + 15.268
8 27 Theo Coicaud Hyundai Team Engstler + 16.989
9 6 Oliver Holdener Wolf-Power Racing + 18.151
10 53 Michelle Halder Profi-Car Team Halder + 19.144

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 06 augustus 2018 12:56

  Begrijp niet helemaal waarom de snelheid er niet in zat bij langeveld in race 2, terwijl hij in race 1 prima kon bijblijven? Heeft hij daar nog iets over gezegd?

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 06 augustus 2018 18:41

  Jammer van de matige tweede race voor Langeveld. Verder waren het wel leuke races.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet