NASCAR

NASCAR: Chevrolet als eerste over de streep in onvergetelijke Daytona 500

 

Eerste zege Daytona 500 voor Harvick
Harvick - na de dood van de legendarische Dale Earnhardt zeven jaar geleden door team Childress ingelijfd- boekte zijn eerste Daytona 500-zege. Zijn baas Richard Childress gaf na afloop aan dat hij de spanning amper de baas was gebleven: “Dit was de meest wilde Daytona 500 die ik ooit gezien heb: op het einde heb ik mijn ogen maar gesloten.” Harvick was zo opgewonden na de finish dat hij de zijspiegel van zijn auto sloeg. “Ik was misschien iets te opgewonden, maar al die go-kart wedstrijden afgelopen winter hebben mij wel scherp gehouden.” Het verschil met Martin bedroeg slechts twee-tiende seconde.

montoya_johnson

Montoya krijgt advies van de Jimmie Johnson kort voor de start van de Daytona 500

Montoya netjes als negentiende
Juan Pablo Montoya reed zonder onopvallende manoeuvres en eindigde op een voor een NASCAR-debutant keurige 19e plek. Jeff Gordon, die afgelopen donderdag de kwalificatierace won maar daarna wegens een probleem met de zijpanelen werd gediskwalificeerd, speelde in de wedstrijd geen enkele rol van betekenis. Hij finishte als tiende. Na afloop van de race werd Montoya vreemd genoeg nog aangereden door Gordon.

Teleurstellend Toyota
Teleurstellend- want ver buiten de toptien eindigend - was het teamoptreden van Toyota. Veteraan Dale Jarrett eindigde in de gloednieuwe Camry op de 22ste plek. Opstekertje voor het Japanse merk was vrijdag wel de overwinning in de Craftsman Truck-series. Teneinde ook in de hoofdklasse te schitteren pompt het steenrijke Toyota nog even 22 miljoen dollar in een speciaal NASCAR-research en ontwikkelingscentrum. Een budget waarvoor het volgens geruchten ook graag nog even Dale Earnhardt jr zou willen contracteren. Hij komt sowieso vrij. De overeenkomst met het team van – jawel - zijn stiefmoeder loopt dit seizoen af.

harvick_vreugde

UITSLAG (allen 202 ronden)
1. Kevin Harvick Chevrolet
2. Mark Martin Chevrolet
3. Jeff Burton Chevrolet
4.
Mike Wallace Chevrolet
5. David Reagan Ford
6. Elliott Sadler Dodge
7. Kasey Kahne Dodge
8.
David Gilliland Ford
9. Joe Nemecheck Chevrolet
10. Jeff Gordon Chevrolet

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet