Sportscars

Sportscars: Geen Ginetta's aan de start tijdens FIA WEC Silverstone

MTC 6787

De problemen voor het LMP1 programma van Ginetta blijven aanhouden. Nadat betalingsproblemen de beide door CEFC TRSM Racing ingeschreven auto's op Spa-Francorchamps op Spa-Francorchamps aan de kant hielden, bleek de Ginetta G60-LT-P1 op Le Mans niet voldoende vermogen te hebben om de strijd met andere LMP1s aan te gaan. Vandaag bevestigde Ginetta dat de twee auto's niet in actie zullen komen tijdens de derde wedstrijd van het FIA World Endurance Championship op Silverstone.

Tekst en foto: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)

Op Le Mans bleek de 3.4 liter, V6 Mecachrome-krachtbron in de Ginetta G60-LT-P1 de verwachtingen niet te kunnen waarmaken. Ginetta holde de hele week achter de feiten aan en nadat Mecachrome na de 24 Uur van Le Mans niet in staat bleek de gewenste wijzigingen door te voeren besloot Ginetta uit te kijken naar een andere leverancier. Die leverancier werd gevonden in de vorm van AER. Met de AER P60B Twin Turbo V6 hoopte Ginetta de aansluiting te vinden, maar de wijziging werd niet tijdig bij de Endurance Committee van de FIA aangemeld, waardoor deelname onmogelijk is.

Bij Ginetta geeft men aan al het mogelijke te hebben gedaan om aan de start van de thuisrace te verschijnen, maar was er sprake van overmacht. De komende weken zal Ginetta een testprogramma afwerken, waarna de G60-LT-P1 tijdens de vierde ronde van het kampioenschap, op Fuji, weer aan de start zou moeten verschijnen.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet