V8 Supercars

V8 Supercars: Acht Mustangs verwacht in 2019

Zowel bij Tickford Racing als bij DJR Team Penske lopen de voorbereidingen voor 2019 inmiddels op volle toeren. Bij Tickford Racing is zelfs het eerste chassis al klaar.

Tekst Willem J. Staat
Foto's AME/Supercars/Ford

2018 Cam Waters
De Monster Energy Mustang in standaard trim een voorproefje van wat we kunnen verwachten.


Acht Mustangs verwacht in 2019
Tim Edwards van Tickford Racing bevestigde dat het eerste Mustang chassis inmiddels voltooid is. Tijdens een PR event op de Southern Hemisphere in Nieuw Zeeland kregen de fans al een klein beetje een indruk van wat ze van de Mustang kunnen verwachten.

Tim Cindric van DJR Team Penske verwacht dat de Mustang in November/December 2018 over de benodigde homologaties zal beschikken. "De Engineers zullen de homologatie deadlines zolang mogelijk voor zich uitschuiven en zoveel trachten te optimaliseren waarover zij de beschikking hebben" verklaarde Cindric.

2018 Tickford chassis
Bij Tickford is het eerste originele Mustang chassis al klaar.

Wel moet de Mustang aan de strenge voorwaarden van het Supercars control chassis voldoen. Cindric bevestigde dat er voor de Mustang wel een compromis gesloten moet worden maar verwacht niet al te grote moeilijkheden. "Je hebt wat creativiteit nodig om het aan een straatauto te relateren maar als je er naar kijkt blijft het toch een Mustang" aldus Cindric.

Bij DJRTP zal de eerste Mustang op een Falcon chassis gebaseerd zijn. Bij het team van Tickford Racing is het eerste chassis inmiddels al klaar en wordt al aan de bouw van een tweede begonnen. Verder zullen twee Falcon chassis tot Mustangs geconverteerd worden.In de visie van de auteur blijft de Mustang een GT en geen Toerwagen.

2018 Penske
De 2019 Supercars Mustang. Een render die bij FPR in Detroit werd vrijgegeven.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 26 juli 2018 13:53

  GT of Toerwagen maakt weinig uit in mijn optiek, maar het klopt het is een GT. Belangrijker; motor? Wordt de V8 van de huidige Falcon (Nascar motor)? Of iets anders?

  • 0
  • 0
   
  Willem J. Staat 26 juli 2018 16:07

  @anonieme gebruiker. Motorisch verandert er niets.

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 26 juli 2018 21:30

  Holden heeft de ontwikkeling van een turbo-motor ook stopgezet. Ik ben het overigens met Willem eens dat ik liever een ander Ford model had gezien.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet