V8 Supercars

V8 Supercars: Acht Mustangs verwacht in 2019

Zowel bij Tickford Racing als bij DJR Team Penske lopen de voorbereidingen voor 2019 inmiddels op volle toeren. Bij Tickford Racing is zelfs het eerste chassis al klaar.

Tekst Willem J. Staat
Foto's AME/Supercars/Ford

2018 Cam Waters
De Monster Energy Mustang in standaard trim een voorproefje van wat we kunnen verwachten.


Acht Mustangs verwacht in 2019
Tim Edwards van Tickford Racing bevestigde dat het eerste Mustang chassis inmiddels voltooid is. Tijdens een PR event op de Southern Hemisphere in Nieuw Zeeland kregen de fans al een klein beetje een indruk van wat ze van de Mustang kunnen verwachten.

Tim Cindric van DJR Team Penske verwacht dat de Mustang in November/December 2018 over de benodigde homologaties zal beschikken. "De Engineers zullen de homologatie deadlines zolang mogelijk voor zich uitschuiven en zoveel trachten te optimaliseren waarover zij de beschikking hebben" verklaarde Cindric.

2018 Tickford chassis
Bij Tickford is het eerste originele Mustang chassis al klaar.

Wel moet de Mustang aan de strenge voorwaarden van het Supercars control chassis voldoen. Cindric bevestigde dat er voor de Mustang wel een compromis gesloten moet worden maar verwacht niet al te grote moeilijkheden. "Je hebt wat creativiteit nodig om het aan een straatauto te relateren maar als je er naar kijkt blijft het toch een Mustang" aldus Cindric.

Bij DJRTP zal de eerste Mustang op een Falcon chassis gebaseerd zijn. Bij het team van Tickford Racing is het eerste chassis inmiddels al klaar en wordt al aan de bouw van een tweede begonnen. Verder zullen twee Falcon chassis tot Mustangs geconverteerd worden.In de visie van de auteur blijft de Mustang een GT en geen Toerwagen.

2018 Penske
De 2019 Supercars Mustang. Een render die bij FPR in Detroit werd vrijgegeven.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet