Mazda Road to Indy

Mazda Road to Indy: Beslissingen in titelstrijd naderen

ward-indy-lights-toronto

Indy Lights: Winst voor Patricio O'Ward en Santi Urrutia in de straten van Toronto

Santiago "Santi" Urrutia ging het huidige seizoen in als grote favoriet voor de Indy Lights titel, inclusief een beurs van 1 miljoen dollar, te besteden volgend seizoen in de IndyCars. In de vorige twee seizoenen werd de rijder uit Uruguay tweemaal tweede in de titelstrijd. De laatste twee races van 2017 werden gewonnen door de Belardi Auto Racing-coureur. Dit jaar moest het dan gaan gebeuren. Maar zijn winst in de tweede race op het stratencircuit van Toronto afgelopen weekend, was zijn enige zege in de tien races dit seizoen en zijn achterstand op koploper Patricio O'Ward is inmiddels gestegen tot 40 punten. De 21-jarige man uit Miguelete verkleinde wel zijn achterstand op Colton Herta, die in Toronto niet zijn gelukkigste weekend meemaakte. Tweemaal crashte hij tijdens de kwalificatie, waaraan hij een kwetsuur aan zijn duim overhield. Tijdens de eerste race klapte de Andretti Steinbrenner Racin-coureur hard in de vangrail. Tijdens de tweede wedstrijd startte Herta vanuit de pitstraat , maar werd door zijn team na vier ronden binnen gehaald.

De Mexicaanse tiener O'Ward is de grote ster in de Indy Lights. Na de winst in de race op zaterdag behaalde de Andretti Autosport-rijder een tweede plaats in de afsluitende race op zondag en vergrootte zijn voorsprong in de titelstrijd. De volgende twee races worden gehouden op 28 en 29 juli op de Mid-Ohio Sports Car Course in Lexington Ohio.

Uitslag Race 1

indy-lights-podium-race2-toronto


Uitslag Race 2


Stand Indy Lights:
1. Patricio O'Ward - R 331
2. Colton Herta 313
3. Santiago Urrutia 291
4. Victor Franzoni - R 245
5. Ryan Norman 230
6. Aaron Telitz 222
7. Dalton Kellett 211
8. Shelby Blackstock 42
9. Neil Alberico 31
10. Alfonso Celis – R 27
11. Davey Hamilton Jr. – R 21
  pm-r2-to-2018-web


Pro Mazda: Dubbelslag voor Rinus van Kalmthout

Rinus' VeeKay' domineerde in de straten van Toronto. Tweemaal winst zorgde ervoor dat de strijd om de titel weer helemaal terug is. De achterstand van de Hoofddorper is verkleind naar slechts 7 punten op de Canadees Parker Thompson, die zich met twee achtste plaatsen niet helemaal prettig voelde op het uitdagende stratencircuit. VeeKay won, ondanks meerdere safetycar interventies, zijn derde en vierde wedstrijd van dit seizoen en is nog volop in de race voor de $ 800,000-beurs, voor de winnaar in dit kampioenschap.

 

Op zaterdag werd de eerste race al na drie bochten stilgelegd. De Engelsman Harrison Scott (RP Motorsport Racing) kwam bij het aanremmen van Turn 3 in de verdrukking bij Antonio Serravalle, raakte hard de achtervleugel van Sting Ray Robb's Team Pelfrey-wagen en begon aan een huiveringwekkende vliegende koprol. Gelukkig bleef Scott ongedeerd na deze heftige luchtreis en het was een wonder dat zijn team de wagen voor de volgende dag weer rijklaar had gemaakt. Scott moest echter al snel met technische malheur opgeven. De volgende twee races worden gehouden op 28 en 29 juli op de Mid-Ohio Sports Car Course in Lexington Ohio.

  veekay-toronto-2018-pm

Uitslag Race 1


Uitslag Race 2

Stand Pro Mazda:
1. Parker Thompson - R 263
2. Rinus VeeKay - R 256
3. Carlos Cunha 226
4. David Malukas - R 198
5. Oliver Askew - R 195
6. Harrison Scott - R 189
7. Sting Ray Robb 160
8. Robert Megennis - R 157
9. Nikita Lastochkin 147
10. Andres Gutierrez – R 124
  cape-usf2000-toronto-web-2018

USF 2000: Kyle Kirkwood overheerst kampioenschap

Hadden we vorig seizoen nog de tweestrijd om de titel tussen Oliver Askew en Rinus VeeKay, dit jaar is er maar één man die recht heeft op de titel. Weer een fantastisch weekend voor Cape Motorsport-rijder Kyle Kirkwood, die beide wedstrijden in de straten van Toronto op zijn naam wist te schrijven. De eerste op zaterdag won de Amerikaan voor beide landgenoten Dakota Dickerson en Kaylen Frederick. In tweede race reden de beide rookies Igor Fraga uit Japan en Easmus Lindh naar respectievelijk de tweede en derde plaats in de wedstrijd. 19 wagens aan de start, wat gelijk het grootste startveld betekent in de Mazda Road to Indy. De volgende drie races worden gehouden op 28 en 29 juli op de Mid-Ohio Sports Car Course in Lexington Ohio.

Uitslag Race 1

Uitslag Race 2

Stand USF 2000:
1. Kyle Kirkwood – R 279
2. Kaylen Frederick 148
3. Igor Fraga - R 145
4. Rasmus Lindh – R 141
5. Alex Baron 123
6. Lucas Kohl 116
7. Calvin Ming 113
8. Jose Sierra – R 110
9. Keith Donegan – R 100
10. Darren Keane 96

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Dirk 20 juli 2018 08:31

    Die klapper van Harrison Scott! Goed om te weten dat dit Tatuus chassis veilig is want die rijden ook in USF2000, F4 en Brits F3. Tsja, Indy Lights, zo zonde want het zijn geweldige auto's.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet