GT

PWC: Ferri-Ferrari en TruSpeed-Audi winnen SprintX-races Portland

180716 PWC Portland R1
De R. Ferri-Ferrari won de eerste Sprint X-race op het circuit van Portland

Dertien auto's stonden er aan de start voor de eerste SprintX-race van de Pirelli World Challenge op het circuit van Portland in Oregon. In de tweede race was het zelfs nog maar een dozijn, nadat het K-Pax-Bentley-team de auto van Alvaro Parente en Andy Soucek had teruggetrokken als gevolg van de zware crash van Parente in de wedstrijd op zaterdag. Die race resulteerde in een overwinning voor Toni Vilander en Miguel Molina met de R. Ferri Motorsport-Ferrari, die de leiding hadden veroverd bij de pitstops. In de tweede race kwam de Pfaff Motorsports-Porsche van Wolf Henzler en Scott Hargrove als eerste over de eindstreep, maar naderhand kreeg dit duo een tijdstraf van drie seconden vanwege het afsnijden van de chicane bij de laatste herstart. Daarmee ging de overwinning naar Parker Chase en Ryan Dalziel in de TrueSpeed-Audi R8 LMS.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PWC

De Alegra Motorsports-Porsche van Michael Christensen en Spencer Pumpelly startte in de eerste race vanaf de pole-position en voerde met Christensen aan het stuur gedurende de eerste helft de wedstrijd aan. Bij de pitstops echter kwam Miguel Molina, die de R. Ferri Motorsport-Ferrari had overgenomen van Toni Vilander, de leiding over en won vervolgens met een voorsprong van anderhalve seconde. Het Alegra Porsche-duo eindigde op de tweede plaats, voor Ryan Dalziel en Parker Chase in de TruSpeed-Audi, die daarmee tevens de Pro-Am-klasse op hun naam schreven. Het K-PAX-Bentley-team daarentegen had een dag om snel te vergeten: al in de beginfase crashte Alvaro Parente in de nummer 9-Bentley, terwijl de andere auto van Maxime Soulet en Rodrigo Baptista uitviel vanwege technische problemen. De CRP Racing-Mercedes van Daniel Morad en Matt Brabham reed aanvankelijk op de derde plaats, maar eindigde na tijdverlies bij de pitstop als zevende. Ook het Pfaff Motorsport-Porsche-team van Scott Hargrove en Wolf Henzler zag de kansen op een goede klassering in rook opgaan door een drive-through-penalty, omdat Hargrove al voor het verstrijken van de minimale pitstoptijd weer was weggereden.

180714 PWC SprintX Portland uitslag race 1

180716 PWC Portland R2 Audi
De TruSpeed-Audi won uiteindelijk de tweede race

In de tweede race had een safety-car-interventie vanwege een aanrijding tussen de CRP Racing-Mercedes en de Dream Racing-Lamborghini Huracán tijdens het pitstopvenster flinke gevolgen voor de rangorde. Aanvankelijk reed Wei Lu in de TR3-Ferrari aan de leiding, maar bij de herstart nam Wolf Henzler in de Pfaff-Porsche de kop. Vervolgens moest de Duitser een plaats opgeven vanwege het afsnijden van de chicane voor de herstart, maar kreeg alsnog de leiding terug toen Vilander in de R. Ferri-Ferrari nog een keer de pits in moest voor een drive-through, omdat de pitstop te kort was geweest. Zo kwam Henzler als eerste over de eindstreep, gevolgd door de 17-jarige Parker Chase in de TruSpeed-Audi en Rodrigo Baptista in de K-Pax-Bentley. Naderhand echter greep de wedstrijdleiding nog een keer in en legde Henzler ook nog een tijdstraf van drie seconden op vanwege het afsnijden van de chicane. Daarmee ging de overwinning naar het Pro-Am-team van Chase en Ryan Dalziel, terwijl Rodrigo Baptista en Maxime Soulet op de tweede plaats het best geklasseerde Pro-team waren. Het Pfaff-Porsche-team heeft echter aangekondigd, tegen de opgelegde straf in beroep te gaan.

180715 PWC SprintX Portland uitslag race 2

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet