V8 Supercars

V8 Supercars: Simona de Silvestro voor 2019 naar Triple Eight?

Afgelopen weekend maakte veteraan Craig Lowndes zijn afscheid als fulltime coureur uit de Supercars bekend. Volgens ingewijden gaat zijn plek zo goed als zeker worden opgevuld door de Zwitserse Simona de Silvestro, nu uitkomend voor Nissan Motorsport.

Simona 1
Wordt Simona de opvolgster van Craig Lowndes bij Triple Eight. Volgens welingelichte bronnen zou de deal al beklonken zijn. Simona en teameigenaar Roland Dane zwijgen in alle talen. Anderszijds een deal met Triple Eight is wel ongeveer het hoogste wat je als vrouw in de toerwagenracerij kunt bereiken.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Nissan Motorsport

Simona de Silvestro voor 2019 naar Triple Eight?
Volgens ingewijden in de Supercarwereld zou de deal tussen De Silvestro en Triple Eight reeds beklonken zijn. Mocht dit kloppen dan wordt de Zwiterse teamgenote van Shane van Gisbergen en Jamie Whincup.

De Silvestro tekende een driejarig contract met Nissan Motorsport waarbij 2017 en 2018 als leerjaren moesten worden beschouwd. Kelly Racing ontvangt voor 2019 geen fabriekssteun meer van Nissan, maar gaat nog wel door met de Altima en is dan geen "fabrieks"-team meer. Hoewel De Silvestro nog wel een contract met Kelly voor 2019 heeft, is dit niet rechtsgeldig meer. Er is overeengekomen dat Simona alleen voor een fabrieksteam mag uitkomen.

In 2016 beschikte Simona met steun van HP over een wildcard voor de Bathurst 1000. Het mag dan geen toeval zijn dat op de auto's van SVG en Jamie Whincup HP op Townsville afgelopen weekend deze stickers prijkten. De voormalige DTM Audi fabrieks-engineer Romy Mayer is nu verantwoordelijk voor de auto van Jamie Whincup. Het plaatje lijkt dus aardig te passen.

Simona actie
2017 en 2018 waren bij Nissan leerjaren. Gaat T8 van de Nissan investeringen haar vruchten plukken. Het is al eerder gebeurd.

En ook haar persoonlijke sponsor Harvey Norman(meubelen en electronica) zou wel in een deal met succesvolle team van Roland Dane geïnteresseerd zijn.

Misschien dat de geschiedenis zich herhaalt. Paul Dumbrell en Alexandre Premat kwamen in de Supercars aanvankelijk niet goed tot hun recht, maar ontplooiden zich volledig bij Triple Eight en bezorgden het team het nodige succes.

Mocht de deal niet tot stand komen, dan staat Chaz Mostert in de startblokken. De talentvolle Mostert komt momenteel bij Tickford Ford totaal niet tot zijn recht. Bij gebrek aan resultaat ofwel performance van het team kan het contract tussen Mostert en Tickford ontbonden worden.

Simona croc
Alleen een deal met Chaz Mostert zou de stap naar T8 nog kunnen blokkeren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet