Formule 3

F3: Sophia Flörsch rijdt vanaf Zandvoort voor Van Amersfoort Racing in FIA EK F3

18070 F3 VAR Floersch
Sophia Flörsch rijdt vanaf het komende weekeinde voor het team van Frits van Amersfoort

Goed nieuws voor het Nederlandse team Van Amersfoort Racing: nadat de enige renstal uit ons land in de Formule 3 tijdens het meest recente raceweekeinde op de Norisring eerst de eerste kampioenschapspunten en vervolgens de eerste podiumplaats mocht laten aantekenen, beide dankzij de Iraanse Duitser Keyvan Soori Andres, komt de renstal uit Zeewolde een week voor de thuiswedstrijd op Circuit Zandvoort met de aankondiging dat ook de derde Dallara F312-Mercedes voor de rest van het seizoen is bezet. Naast Soori en de Rus Artem Petrov zal de Duitse Sophia Flörsch de resterende EK-races plus de Grand Prix van Macau voor het team van Frits van Amersfoort rijden. Daarmee is er twee jaar na de Colombiaanse Tatiana Calderón voor het eerst weer een dame in het FIA EK Formule 3 actief.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"Onze hele planning is afgestemd op drie auto's", gaf Frits van Amersfoort in de winter al te kennen, dus het was zuur dat er aanvankelijk naast Soori en Petrov geen derde rijder kon worden vastgelegd. Weliswaar nam Sophia Flörsch met het Nederlandse team deel aan de tests voorafgaand aan het seizoen, maar tot de afsluiting van een contract met de 17-jarige Duitse kwam het vooralsnog niet. Nu ze haar eindexamen achter de rug heeft, kwam in die situatie verandering en zo komt ze vanaf het komende raceweekeinde op Zandvoort voor Van Amersfoort Racing in het FIA EK Formule 3 in actie.

Wonderen mogen er op sportief gebied nog niet van de Beierse rijdster worden verwacht. In twee seizoenen in de Duitse Formule 4 eindigde ze in totaal twee keer op het podium, tijdens het voorlaatste raceweekeinde van vorig jaar op de Sachsenring en tijdens de seitzoensfinale op Hockenheim. Haar tweede jaar in de serie sloot Flörsch als 13e af, twee plaatsen voor haar huidige VAR-teamgenoot Petrov. In de media, zowel sociale als echte, is Flörsch echter volop present. Drie jaar geleden deed ze al mee aan een televisieserie over jonge Duitse racetalenten, destijds was ze nog in Groot-Britannië actief in de Ginetta Cup.

Frits van Amersfoort zegt: "De prestaties, waarmee ze zich op de carrièreladder heeft opgewerkt, verdienen respect. Bij de tests is ze erin geslaagd, ons van haar kwaliteiten te overtuigen. We verwachten dat ze met genoeg kilometers en genoeg tijd om te leren, in de Formule 3 competitief zal kunnen zijn. Natuurlijk is het niet ideaal om in de serie te stappen als het seizoen al loopt, maar we zullen al onze ervaring en toewijding aanwenden om Sophia te helpen, zich zo snel mogelijk in de Formule 3 thuis te voelen." De rijdster zelf zegt: "De overstap van de Formule 4 naar het FIA EK Formule 3 is extreem, maar we beschouwen deze uitdaging als een onderdeel van het leerproces. Ik zal mijn uiterste best doen om de betrokkenen te belonen. Voor wat betreft het verdere verloop van mijn carrière ben ik opgewonden als nooit tevoren."

Reacties

  • 1
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 07 juli 2018 07:49

  Een gedurfde overstap na twee middelmatige seizoenen in de F4. Evenals haar teamgenoten is ze matig getalenteerd. Sophia wens ik veel sterkte toe, haar schoonheid zal in ieder geval veel aandacht genereren. Als Sophia haar teamgenoten te snel af zal zijn neem ik mijn petje af!

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 07 juli 2018 09:26

  Ja echt een topper. Arm VAR....

  • 3
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 07 juli 2018 12:37

  Er zijn ongetwijfeld genoeg getalenteerde rijders die graag bij VAR willen rijden. Maar de kosten om een seizoen in de formule 3 te rijden zijn simpelweg te hoog , en dan ga je rijders krijgen die middelmatig zijn maar wel een zak met geld meebrengen .

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet