NASCAR

NASCAR: Toyota Supra keert terug in Xfinity-series

Na een afwezigheid van jaren keert het Toyota Supra model weer terug in de autosport. We herinneren ons nog de vruchteloze pogingen in het ETCC en de DTM beginjaren. Maar in de NASCAR Xfinity-series moet de Supra als opvolger van de Camry in 2019 een succes worden. Gisteren werd op Daytona het eerste prototype onthuld.

Xfinity Supra 010
De Toyota Supra keert weer terug in de autosport. Oogt toch een beetje ouderwets met dit design of toch niet?

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Toyota Supra keert terug in Xfinity-series
Zeventien jaar geleden stopte men bij Toyota met de productie van de Supra modellen. Tijdens het Autosalon van Geneve eerder dit jaar werd de nieuwe generatie Supra gepresenteerd. Later dit jaar komt er in Amerika een productiemodel op de markt.

Xfinity Supra 001
Kyle Busch en Christopher Bell namen het ontwikkelingswerk voor hun rekening.

Ed Laukes van Toyota's Marketing Division in de VS: " Er deden al jaren geruchten de ronde wanneer de Toyota Supra weer terug op de markt zou komen. En hier zijn er nogal wat Toyota Supra clubs. Vooral in Californië. De reacties zijn bijzonder positief geweest."

Kyle Busch en Christopher Bell waren de afgelopen maanden bij het ontwikkelingsprogramma betrokken en Bell maakte onlangs de eerste kilometers. "Ik heb nog niet meer motivatie nodig, maar die is wel erg "cool" aldus Bell.

Xfinity Supra Hickory 003
Toyota heeft in de Xfinity-series concurrentie van de Mustang en Camaro.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet