VLN

VLN: Frikadelli Racing wil zege op de Nordschleife weer herhalen

Dit weekend vindt op de Nürburgring Nordschleife de vierde wedstrijd van het populaire VLN kampioenschap plaats. Ditmaal wordt de wedstrijd georganiseerd door de MSC Adenau, die uit ongeveer 500 leden bestaat. De 49e Adenauer Rundstreckenrennen is dan ook voor de 39e maal het uithangbord van de club. Het team van Frikadelli wil dit weekend haar succes uit de vorige wedstrijd herhalen.


2018 Strijd
Tussen de teams van Phoenix, WTM en Frikdelli kunnen we dit weekend weer een mooie strijd verwachten.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Frikadelli Racing/VLN

Frikadelli Racing wil zege op de Nordschleife weer herhalen
Komend weekend zet het team van Frikadelli Racing weer twee 911 GT3's op de Nordschleife in. De No 30 wordt bemand door teameigenaar Klaus Abbelen himself, de inmiddels van kanker herstelde Sabine Schmitz en Felipe Laser. De No 31 wordt bemand door Lance David Arnold en de Oostenrijker Norbert Siedler.Teameigenaar Klaus Abbelen: " De eerste plek tijdens VLN3 bewijst dat wij met onze eerzuchtige doelstellingen niet te hoog gegrepen hebben. Dit succes was het resultaat van het intensieve ontwikkelingswerk gedurende het gehele seizoen. Met de steun van bandenpartner Dunlop zijn wij erin geslaagd om naar voren te komen. Wij hebben drie jaar op dit succes moeten wachten en ik heb er absoluut geen bezwaar tegen om a.s. zaterdag opnieuw één van onze auto's als eerste te zien eindigen."

2018 Frikadelli Racing VLN3 Na drie jaar afwezigheid was het populaire Eifel cult Frikadelli Team weer terug op het podium in VLN3 

Winnaar Lance David Arnold: "Bij VLN3 was ook behoorlijk onder de indruk van onze Porsche. De auto beschikte over een fantastische performance en zelfs bij de enorm snelle wedstrijd waren tijden van 8.03 mogelijk. A.s. zaterdag beschikken wij waarschijnlijk weer over hetzelfde pakket. Alleen is het dan nog warmer en rijden wij op andere Dunlop banden. Ik verheug me op de samenwerking met Norbert Siedler en wij willen graag hetzelfde resultaat als twee weken geleden afleveren."

Maar er is ook concurrentie van de teams van Konrad, Walkenhorst, WTM en Phoenix Racing met de vertrouwde rijdersbezettingen. Ook de spectaculaire Renault RS 0.1. is eveneens weer van de partij.

Traditioneel is de start a.s. zaterdag exact om 12.00u. De kwalificaties vinden van 08.30 t/m 10.00u plaats. De toegang tot de tribunes en de paddock bedraagt 15.00 Euro. En uiteraard is er ook de traditionele gridwalk.

Winnaars VLN3
Gaat Lance David Arnold voor een tweede achtereenvolgende VLN overwinning?

Reacties

    • 1
    • 0
     
    Rush 05 juli 2018 13:26

    Ik gun het Abbelen van harte en blij te lezen dat Sabine Schmitz volledig hersteld is.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet