GT

PWC: Parente en Christensen racewinnaars op Road America

Pirelli Christensen
Een week na zijn klassewinst met de roze Porsche in Le Mans won Michael Christensen ook in de Pirelli World Challenge

K-Pax-Bentley-rijder Alvaro Parente en Michael Christensen met de Alegra Motorsports-Porsche waren de beide racewinnaars tijdens de Pirelli World Challenge op het circuit van Road America. De organisatie had eindelijk de verstandige beslissing genomen om de startvelden van de GT- en GTS-divisies voor respectievelijk GT3- en GT4-auto's samen te voegen, zodat er voor het eerst dit jaar een veld van bijna 40 auto's aan de start stond.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PWC

In de eerste race nam Parente met een goede start vanaf de tweede rij de leiding en stond die gedurende de 50 minuten lange wedstrijd, waarin de safety-car maar liefst drie keer in actie moest komen, niet meer af. Zo won de Portugees met de K-Pax Bentley met een voorsprong van 1,3 seconden op Toni Vilander in de R. Ferri Motorsport-Ferrari. De Canadees Scott Hargrove, die de leiding in het Sprint-kampioenschap in handen heeft, slaagde er bij de tweede herstart in om de TR3 Racing-Ferrari van pole-sitter Daniel Mancelli te passeren en veroverde zo de derde plaats, die hij tot aan de finish wist vast te houden. Achter Mancinelli werd de Deen Michael Christensen met de Allegra-Porsche als vijfde geklasseerd. De GTA-klassewinst was voor Martin Fuentes, terwijl Ian James in zijn Panoz Avezzano GT4 de GTS-klasse won.

180623 PWC Road America uitslag race 1

In de tweede race, met een lange safety-car-fase na een aanrijding tussen twee GT4-auto's, verschalkte Michael Christensen in de Alegra-Porsche al in de eerste ronde Parente in de Bentley, nam zo de leiding en hield die vast tot aan het vallen van de finishvlag. Parente sloot een uitstekend weekeinde op Road America af met de tweede plaats in de race, voor Daniel Mancinelli in de TR3 Racing-Ferrari, die in een onderling duel met Scott Hargrove in de Pfaff Motorsports-Porsche aan het langste eind trok. Ondanks een uitstapje naast de baan en een met gras verstopte radiator kwam Hargrove nog als vierde over de eindstreep. De GTA-klassewinst ging ditmaal naar Audi-rijder Parker Chase. In de GTS-klasse won opnieuw Ian James met de Panoz.

180624 PWC Road America uitslag race 2

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet