Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Equipe Verschuur bouwt Renault Mégane Trophy om voor langeafstandsraces

Tijdens de vier uren van Zandvoort bestuurden Mike Verschuur, Wim Beelen en Bernhard ten Brinke een Renault Mégane Trophy. Equipe Verschuur is heel wat van plan met deze auto, zo vertelden Mike en Bernhard. “We willen er 24-uursraces mee gaan rijden.”

Tekst: Roy van der Laan

verschuur_wek_01

Equipe Verschuur rijdt komend seizoen met drie auto’s in de Renault Mégane Trophy. De rijders zijn Mike Verschuur, Wim Beelen en Bernhard ten Brinke. Het team van Frans Verschuur heeft daarnaast nog een reserveauto, deze werd ingezet tijdens de vier uren van Zandvoort.

De auto was supersnel; in de beginfase lag Bernhard op de tweede plek achter Danny van Dongen en zijn Eurotech Racing Marcos Mantis. Problemen met de koppeling gooiden echter roet in het eten.

verschuur_wek_02

Het drietal wist vooraf al dat ze de race niet zouden gaan winnen. “Er zit een heel klein tankje in de auto, waardoor we sowieso veel te vaak moesten tanken “, aldus Mike Verschuur.

Dat, en nog veel meer, gaat veranderen. “Er komt een honderd litertank in de auto, we krijgen er 70 pk bij, er komt een sneltankinstallatie op de auto en er worden airjacks en een grotere vleugel gemonteerd”, somde Bernhard ten Brinke op. “Het betreft een kit die door Renault zelf is ontwikkeld. Met die auto willen we onder meer aan de 24 uren van Dubai meedoen. Daarvoor rijden we mogelijk ook de 24-uursraces van Barcelona of Spa-Francorchamps.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet