Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Kort nationaal nieuws

Tijdens de vier uren van Zandvoort verzamelde AUTOSPORT.NL enkele korte autosportnieuwtjes en opmerkelijke feiten.


Tekst: Roy van der Laan

Marcel Duits, afgelopen seizoen nog actief in de Shell Helix SEAT Cupra Cup, heeft gekozen voor de Dunlop SportMaxx Clio Cup. Duits komt uit voor Equipe Verschuur.

Dick Freebird, afgelopen seizoen runner up in de ELF BRL Light, groeit mogelijk door naar de ELF BRL-V6. Marijn van Kalmthout krijgt dit seizoen, als kampioen BRL Light, de beschikking over een BRL-V6. De Ford-dealer heeft het echter goed naar zijn zin in de BRL Light en stelde zijn prijs ter beschikking aan Freebird. “Als ik dit seizoen voor een goed team kan uitkomen, dat mij bovendien goed kan begeleiden, dan kom ik dit seizoen uit in de BRL-V6”, aldus de talentvolle coureur. “Als het niet doorgaat, rijd ik komend seizoen weer in de BRL Light.”

Dillon Koster zet dit seizoen met zijn Certainty Racing Team vijf auto’s in. Het betreft drie auto’s in de BMW 130i Cup en twee exemplaren in de Dunlop SportMaxx Clio Cup. “Rintje Ritsma en ik rijden in de BMW 130i Cup”, vertelde Dillon. “Voor de andere auto’s ben ik nog met diverse rijders in onderhandeling.”    

Van Seat Ibiza naar Marcos Mantis
Helmert Jan van der Slik
  en zijn oom Isaac van der Slik bestuurden tijdens de vier uren van Zandvoort een Marcos Mantis van Cor Euser. Helmert Jan behoeft geen nadere introductie, Isaac is bij racefans die al wat langer op Circuit Park Zandvoort komen bekend als voormalig Formule Ford-kampioen. De afgelopen jaren reed hij onder meer in Zomeravondcompetitie-verband. Voor formulewagencoureur Helmert Jan was het niet zijn eerste race in een GT; vorig jaar bestuurde hij (helaas niet zo lang) een ‘dikke’ Porsche in de 24 uren van Zolder. De ervaring van Isaac voor wat betreft racen ‘met een dak boven zijn hoofd’ bleef beperkt tot…. een Seat Ibiza TDi. “Ik vind de Marcos een echte raceauto”, stak Helmert Jan zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “We hebben een geslaagde dag achter de rug. We denken er serieus over om vaker met een Marcos Mantis of iets gelijkwaardigs te gaan rijden.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet