VLN

VLN: Na 24U Nürburgring is het dit weekend tijd voor VLN 3

Dit weekend vindt na een onderbreking van ruim 11 weken de derde VLN-wedstrijd op de Nordschleife plaats. Voor de wedstrijd dit weekend heeft de organisatie 170 inschrijvingen ontvangen. De Franse Alpine A110 Cup is op het Grand Prix circuit te gast.

VLN3-1
Gaat de WTM Ferrari zijn zege van vorig jaar dit weekend herhalen?

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN/Frikadelli Racing

Na 24U Nürburgring is het dit weekend tijd voor VLN 3
De eerste VLN wedstrijd leverde een zege op voor Manthey Porsche 911 GT3 R van de combinatie Kevin Estre/Earl Bamber/Laurens Vanthoor. VLN2 leverde een verrassende zege op voor de ROWE BMW M6 GT3 van de combinatie Jesse Krohn/Conor de Phillippi. Het verschil tussen de eerste vier bedroeg slechts 19.404 seconden. Vorig jaar werd de 59. ADAC ACAS H&R Cup gewonnen door de WTM Ferrari 488 GT3 van Georg Weiss, Oliver Kainz en Jochen Krumbach. Voor Weiss een fraai herinnering want hij won op zijn 58e verjaardag. Ook dit jaar behoort de WTM Ferrari 488 GT3 weer tot de favorieten. De concurrentie is sterk want er staan maar liefst 13 GT3's ingeschreven, waaronder Ferrari, Porsche, BMW, Audi, Lamborghini en Mercedes.

Debuut voor Lada Vesta TCR
In de VLN4 klasse staan 21 auto's ingeschreven waaronder de Lada Vesta TCR, die voor het eerst buiten Rusland te zien is. De door Lubner ingeschreven bolide beschikt over een 2L Turbomotor die ongeveer 350 pk levert. Al rijders komen Jens Thiele, Lukas Wulf en de Rus Andrei Siderenko in actie. Eerder dit seizoen kwam het drietal met een Opel Astra TCR in de beide VLN openingsraces in actie.

Alpines De prachtige Alpine A110 serie is dit weekend op het GP Circuit te gast.

Terugkeer van de Alpine A110
Op het Grand Prix circuit komt de Alpine ELF Europa Cup 2018 in actie. Renault Motorsport Manager Regis Fricotte: " Duitsland beschikt over een ongelofelijke autosportcultuur. De Nürburgring is een mythische baan met een fantastische organisatie en atmosfeer. Wij zijn er van overtuigend dat de teams het net zoals wij spannend gaan vinden. Na de eerste trainingen op vrijdag(8.30u en 12.00u) (14.00- 14.30 u) vindt de eerste wedstrijd al tussen 18.30u en 19.00u plaats. De tweede wedstrijd vindt zaterdag tussen 17.00u en 17.30u plaats)

Sabine Schmitz
Nürburgring Nordschleife legende Sabine Schmitz is langdurig ziek geweest en hoopt haar comeback te maken dit weekend.

Mogelijke comeback Sabine Schmitz
Waarschijnlijk maakt Sabine Schmitz a.s. zaterdag haar comeback bij het Frikadelli Team nadat zij eind vorig jaar door kanker getroffen werd. "Afwachten of het lukt, ik wil het wel proberen al is het maar voor twee ronden op de Nordschleife. Een paar dagen geleden heb ik met een Skoda Filmopnames gemaakt en kon mijn vreugdetranen nauwelijks onderdrukken" aldus de Top Gear Presentatrice.
De starttijd voor de 4 Uurswedstrijd is a.s. zaterdag traditioneel om 12.00u.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Rush 20 juni 2018 17:31

  Ik miste haar al, had op Duitse sites gezocht wat de reden was, maar nu is het duidelijk, heftig bericht, ik hoop voor haar op goed herstel! Voor de duidelijkheid; haar is Sabine Schmitz.

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 20 juni 2018 19:47

  Leuk dat de LADA aan de start staat, Lubner heeft een lange geschiedenis met het merk. En de ziekte van Schmitz wist ik ook niet.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet