Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Eurotech Racing test modificaties BRL-V6

Jeroen Bleekemolen, Marc Goossens en Allard Kalff deelden tijdens de vier uren van Zandvoort een BRL-V6 van Eurotech Racing. Het illustere trio testte enkele modificaties, die de auto’s in de Nederlandse Koningsklasse komend seizoen betrouwbaarder moeten maken.


Tekst: Roy van der Laan


De betreffende BRL-V6, afgelopen seizoen bestuurd door Eurotech Racing-coureur Danny van Dongen, was voorzien van verbeterde remmen en een andere cardanas. Daarnaast waren de versnellingsbak en het differentieel van koeling voorzien. “Deze wijzigingen dienen uitsluitend om de auto betrouwbaarder te maken”, aldus ‘Mr. BRL’ Harry Maessen.
Dat wil niet zeggen dat er niet naar de rondetijden van de ELF BRL-V6 wordt gekeken. Maessen: “Voordat we eventueel een sterkere motor in de auto kunnen monteren, dienen we eerst de remmen te verbeteren en de aandrijflijn te versterken. Met dat laatste zijn we nu begonnen. We kunnen de motor, thans 325 pk sterk, makkelijk van 30 extra pk’s voorzien. Dat is relatief eenvoudig en kost maar een paar honderd euro per auto. Bovendien hebben we nu al een motor op de testbank staan die 380 pk levert en die na zeven uur nog als een zonnetje draait.”


Mooi veld

Het startveld van de ELF BRL-V6 telt dit seizoen 24 auto’s. “Nagenoeg de hele top van vorig jaar is ook dit jaar weer van de partij”, aldus Maessen. “Roy Monden is afgehaakt, verder rijdt Marc Goossens niet het hele kampioenschap vanwege raceverplichtingen in de VS.” Met andere woorden: we mogen weer een prachtig seizoen verwachten!
  

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet