Diversen

Belcar: Goossens en Hart domineren de trainingen op Spa

Marc Goossens en David Hart lieten duidelijk in de vrije training en de kwalificatie zien wie de baas is in de Belcar. De Belgisch-Nederlandse combinatie was consequent het snelste op de piste in Spa-Francorchamps. De GLPK Viper kon goed volgen en bezette steeds de 2e plaats voor de Red Bull Porsche van Jos Menten en Fred Bouvy. Ruben Maes en Francois Verbist speelden een rol van betekenis. Met hun 4e plaats kon de RS Porsche goed meekomen op Francorchamps.
Veel veranderde er niet aangezien vrijdagmiddag een ‘droge’ en zaterdagmorgen een kletsnatte kwalificatie werd verreden.


Tekst: Flor Schilte

Slechte uitgangspositie voor Kuismanen en Vosse
Aangezien de Viper van Kuismanen en Vosse van de baan was gevolgen vrijdagmiddag stonden ze, ondanks de wereldtijd van Vosse in de stromende regen, op een 19e plaats in het klassement. Een slecht uitgangspunt voor de Viper om van de 10e startrij te vertrekken, maar het zou nog verkeren.
Opvallend was de Stealth van Pudwell en Greens die als guest meereed en als 8e werd geklasseerd. De Marcos van Wim Noorman en Danny van Dongen stond op een 11e plaats geklasseerd, een plaats voor de Porsche 996 GT3 RSR van Luca Moro en Wolfgang Kaufmann, die als guest stonden ingeschreven. Franz Lamot en Rudi Penders waren het snelste in de GTB met hun Porsche 996 GT3 RS. Van Delm en Neyens waren het snelste met de Ford Mondeo Turbo in TA terwijl de Britten Moore en Cox in TB met de BMW E36 M3 het snelste waren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet