GT

GT: SRO kondigt FIA GT Nations Cup en GT4 World Final aan

58da4907e0d14

Hoewel de meeste aandacht van de internationale pers deze week uitgaat naar Le Mans, maakte SRO Motorsports Group vandaag bekend in het eerste weekeinde van december een nieuw evenement te organiseren: het Bahrain GT Festival. Hoogtepunten van het tweedaagse evenement in de centraal gelegen golfstaat moeten de nieuwe FIA GT Nations Cup en de SRO GT4 World Final gaan worden. De FIA GT Nations Cup kan worden beschouwd als het kleine zusje van de FIA GT World Cup in Macau, met als grote verschil dat professionele coureurs niet zullen worden toegelaten.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

Het was al enige tijd bekend dat SRO Motorsports Group de FIA GT Nations Cup wilde gaan houden en bij de meeste recente zitting van de FIA World Motor Sport Council werd deze nieuwe cup bevestigd voor 30 november en 1 december. In Bahrein zullen teams van verschillende nationaliteiten het tegen elkaar opnemen, waarbij elk land maximaal één auto heeft met daarin een rijder met een Silver en een Bronze-klassering uit dat land. Uit welk land een team oorspronkelijk komt maakt daarbij overigens niet uit. Op vrijdagavond zal een eerste 60 minuten durende kwalificatierace worden verreden, op zaterdag de tweede race, waarvan de winnaars de FIA GT Nations Cup uitgereikt krijgen.

Naast de FIA GT Nations Cup zal in Bahrein ook de GT4 World Final worden gehouden. Deze finale staat open voor vrijwel alle GT4 teams ter wereld, waardoor teams uit de GT4 European Series het zouden kunnen opnemen tegen teams uit de Pirelli World Challenge en het Australisch GT kampioenschap. Vrijwel alle GT4 gehomologeerde modellen zijn toegestaan, terwijl voor de rijdersbezettingen het format van de GT4 European Series zal worden gebruikt. Hierdoor wordt er gestreden in de Pro-Am (Gold=Bronze), Silver Cup (Silver-Silver) en Am (Bronze-Bronze) klassen. Na twee kwalificatieraces van een uur zal er op zaterdag een finalerace van een uur worden gehouden.

Buiten de twee door SRO Motorsports Group georganiseerde evenementen zullen ook de Porsche GT3 Challenge Middle East en het door Patrick Peter georganiseerde Classic Endurance Racing kampioenschap van de partij zijn. De kosten voor het verschepen van de auto's en materiaal zijn voor rekening van SRO Motorsports Group.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet