TCR Series

TCR Europe: Jean-Karl Vernay en Julien Briché winnen hectische races op Spa-Francorchamps


2018-2018 Spa Race 2- Kris Richard 155

Race 2: Julien Briché wint na straf Kris Richard
Julien Briché heeft zich bij de groep TCR Europe racewinnaars van dit seizoen gevoegd. Dankzij een beslissing van de wedstrijdleiding, die de als eerste gefinishte Kris Richard een tijdstraf oplegde omdat beide rijders elkaar in de voorlaatste ronde voor Les Combes raakten. Briché zat aan de buitenkant bij het insturen, werd door Richard geraakt en daardoor gedwongen de bocht rechtdoor af te snijden. Voordeel voor Richard die daarna de race met 0,7 seconde voorsprong won, maar door de stewards met 1 seconde bestraft werd waardoor zij van positie wisselden.

Na de start kreeg Comini vanaf de tweede rij problemen met zijn Honda. De motor sloeg in de veiligheidsmode. Iedereen kon de ongelukkige rijder passeren. Richard pakte de leiding over van poleman Barr en leidde de wedstrijd voor Files, Paulsen, Potty, Azcona, Barr en Briché. Borković verloor een aantal plaatsen na een tik van Danny Kroes bij het uitkomen van Les Combes.

Richard moest zijn positie flink verdedigen op Josh Files, die even later moest stoppen met elektronische motorproblemen. Paulsen verloor posities en kwam achter Potty, Vernay en Briché terecht. Vernay ging te wijd in de Bus Stop chicane en werd gepasseerd door Briché, die zich wederom als smaakmaker in de TCR Europe aandiende. De Fransman verschalkte daarna Potty voor de tweede plaats, gelijk gevolgd door Vernay, die naar de derde plaats doorschoof.

Een safetycar zorgde ervoor dat de opgebouwde voorsprong van de koplopers ongedaan werd gemaakt. Attila Tassi moest zijn Honda Civic met een lekke band op een gevaarlijke plaats achter laten.

Na de herstart behield Richard zijn voorsprong op Briché, gevolgd door Vernay, Potty, Azcona, Paulsen en Borković. Richard, Briché en Vernay zijn aan het knokken voor de overwinning, met Potty daar gelijk achter.

2018-2018 Spa Race 2---2018 TCR Europe Spa R2 69 Jean-Karl Vernay 235

In de Bus Stop probeerde Vernay Briché te passeren, maar de rijders raakten elkaar en Vernay moest opgeven met een gebroken wielophanging. In de voorlaatste ronde toucheerden Richard en Briché elkaar. Richard werd als eerste afgevlagd, maar werd na de race bestraft. Briché won voor Richard en lokale rijder Maxime Potty, die voor de tweede keer op het podium mocht plaatsnemen. De uitgekookte Azcona werd vierde en vergrootte zijn voorsprong in de titelstrijd. De Spanjaard heeft nu 11 punten voorsprong op de Serviër Dušan Borković. Danny Kroes had een wat mindere race dan de eerste en werd op de negende plaats afgevlagd. De serie wordt vervold in het eerste weekend van juli op de Hungaroring.


2018-2018 Spa Race 2-Julien Briche 115

UITSLAG RACE 2


STAND

2018-2018 Spa Race 2---2018 TCR Europe Spa R2 start 4

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 12 juni 2018 10:06

  Was Spa weer een combi van TCR Europe en TCR Benelux vanwege het beperkt aantal deelnemers in de laatste categorie?

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 12 juni 2018 10:13

  @Anonieme gebruiker (eigenlijk andere anonieme gebruiker;)) Volgens mij is het een stille dood gestorven het Benelux kampioenschap.

  • 0
  • 0
   
  Gerrie Hoekstra 12 juni 2018 10:22

  Inderdaad telden de 2 races van Francorchamps ook mee voor de Benelux Trophy, maar stelt niet zo gek meer voor. Stand: 1. Danny Kroes 68, 2. Maxime Potty 57,3. Jaap van Lagen 55, 4.Julien Briché 46, 5.Cedric Piro 45, 6. Loris Cencetti 43, 7. Jean-Karl Vernay 30, 8. Marie Baus-Coppens 24, 9. Stefano Comini 2 Het kampioenschap is er voor rijders en teams gevestigd in Nederland, België en Luxemburg.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 12 juni 2018 14:56

  TCR Benelux lijkt hetzelfde lot beschoren als de Clio Benelux. Helaas.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet