Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Div: James Hinchcliffe weer snel, pech voor Junior Strous in Champcar Atlantic

De Canadees James Hinchcliffe gaf tijdens de Champcar Atlantic test op het MSR Houston “roadcircuit” wederom een visitekaartje af en stelde daarmee dat men met hem het komende seizoen terdege rekening moet houden. Onder koude en winderige condities stelde de 20-jarige Canadees officieus het baanrecord scherper.
 

Tekst: Willem J. Staat 

Hinchcliffe liet met de Sierra Sierra Enterprises bolide een tijd van 1.18.345 noteren. “Ik moet het team bedanken, want met een nieuw team, nieuwe auto en een nieuw bandenmerk(Cooper banden) zijn er nogal wat onbekende paramaters, maar dat wij hier elke testsessie gedomineerd hebben, kwam toch wel een klein beetje als een grote verrassing. Ik verwacht dat de concurrentie bij de volgende test nog sterker uit de verf zal komen. Wij hebben nogal wat snelle rookies in het kampioenschap die de auto nog niet volledig kennen. Wij hebben daarom voor het komende seizoen nog veel werk te doen. 

Cooper banden
In de Champcar Atlantic series was men tevreden over de nieuwe Cooper banden, die onder toch wel vrij extreme weersomstandigheden hun debuut maakten. Ondanks de voor Houston vrij lage temperaturen konden toch vrij snelle tijden gerealiseerd worden.  James Hinchcliffe: “De banden waren gedurende het gehele weekend vrij indrukwekkend. Ze waren erg constant en ik denk dat ze komend seizoen voor spectaculaire wedstrijden zullen zorgen. Om het baanrecord onder deze weersomstandigheden te verbeteren zegt nogal iets over de kwaliteit van Cooper.” Zijn Sierra Sierra teamgenoot Raphael Matos liet met 1.18.625 de tweede tijd noteren, gevolgd door de Amerikaan John Edwards met 1.18.778.

Pech voor Junior Strous
In de allereerste sessie liet Junior Strous een negende tijd noteren, maar kneusde later zijn linkerarm toen hij nogal hardhandig met de schakelpook in contact kwam. Strous kon zijn potentieel niet echt tonen, en liet op medisch advies zelfs in de laatste sessie verstek gaan. Overall liet Strous een tijd van 1.19.917 noteren, terwijl Dominick Muermans met 1.21.123 voor het team van Jensen Motorsport de voorlaatste tijd liet noteren. Op 7 en 8 maart testen de Champcar Atlantics voor de laatste maal op het circuit van Laguna Seca.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet