Formule 3

Div: Mooie prestaties Bent Viscaal en Leonard Hoogenboom in Euroformula Open Spa

Afgelopen weekend vonden er op Spa Francorchamps twee wedstrijden plaats voor het Euroformula Open kampioenschap. En zoals bekend is dit eigenlijk een F3 kampioenschap maar om FIA politieke redenen mag dit kampioenschap niet zo genoemd worden. Beide races werden gewonnen door de Braziliaan Felipe Drugovich uitkomend voor het team van RP Motorsport. Ook waren er twee Nederlanders aan de start waaronder één onverwachte debutant.

Drugovich
Felipe Drugovich behaalde op Spa twee overwinningen en verstevigde zijn leiderspositie in het kampioenschap.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Euroformula Open/Foto Speedy It.

Mooie prestaties Bent Viscaal en Leonard Hoogenboom in Euroformula Open Spa
Beide races meetellend voor het Euroformula Open kampioenschap leverden op Spa succesvolle resultaten voor de Nederlanders op. Bent Viscaal eindigde voor het team van Teo Martin Motorsport als vijfde en derde. In de tweede wedstrijd eindigde hij achter Felipe Drugovich en de Pool Alex Karkosik een fraaie derde podiumklassering, terwijl hij in de eerste wedstrijd als vijfde wist te eindigen. In het rookie klassement behaalde Viscaal op Spa een eerste en een tweede plek.


Bent Viscaal Podium
Vlnr. Alex Karkosik, Felipe Drugovich en Bent Viscaal.

De Nederlander Leonard Hoogenboom maakte op Spa verrassenderwijs zijn debuut bij het team van RP Motorsport. In de week voorafgaande aan het evenement op Spa kreeg Hoogenboom een onverwachte uitnodiging om aan de wedstrijd op Spa deel te nemen. Voor de eerste wedstrijd kwalificeerde Leonard zich als elfde en eindigde als tiende.

2018 Leonard 1
Eerste kennismaking Leonard Hoogenboom met de Formula Open.

Voor de tweede wedstrijd kwalificeerde Leonard zich als 13e maar reed op Spa een perfecte wedstrijd en sloot zijn Euroformula Open debuut met een verrassende zevende plek af. In het Euroformula Open kampioenschap behoren Spa en Monza tot de snelste banen. En dit geeft binnen dit kampioenschap een soms wat andere kwalificatiemodus te zien. Rijders die bijna op de baan stil gaan staan en vervolgens trachten om een "tow" van een andere deelnemer op te pakken. En dit maakt op Spa het verschil voor een goede kwalificatie.

Hoogenboom heeft het zwaar
Hoogenboom stond in R2 behoorlijk onder druk met een zevende plek als resultaat.

Bij het team van RP Motorsport was men na afloop van het eerste weekend meer dan tevreden. Op korte termijn gaan Leonard en RP Motorsport met elkaar in gesprek om een mogelijk vervolg aan dit verhaal te geven. Na Spa ist Drugovich lijstaanvoerder in de tussenstand van het kampioenschap terwijl Bent Viscaal de derde plek bezet. Hoogenboom staat na Spa als veertiende genoteerd.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet