Formule 3

Int div: Int Diversen: Leonard Hoogenboom dit weekend in Euroformula Open op Spa

Leonard Hoogenboom komt dit weekend verrassenderwijs in de Euroformula Open op Spa in actie. Door Aldo Festante naar het team van Fortec overstapte kwam er bij het team van RP Motorsport plotseling een zitje vrij.

2018 L Hoogenboom Mooie onverwachte kans voor Leonard Hoogenboom. De ex F4-coureur mag dit weekend in de Euroformula Open op Spa rijden.

Tekst en Foto Willem J. Staat

Leonard Hoogenboom dit weekend in Euroformula Open op Spa
Vanwege een plotselinge stoelendans in Euroformula Open kreeg de jonge Nederlander de kans om voor het team van RP Motorsport uit te komen. Hoogenboom startte in 2016 zijn carriere in de F4 en reed zowel in het ADAC Masters pakket als enkele Italiaanse wedstrijden. In het UAE kampioenschap behaalde Leonard afgelopen winter een overwinning.

Gedurende de winterperiode bleef het bij een test met het MP Motorsport GP3 Team maar er kwam voorlopig geen vervolg aan het eenzitter avontuur. Wel maakte Hoogenboom indruk in de Michelin Le Mans Cup.

Bij RP Motorsport zijn Felipe Drugovich, Guilherme Samaia en Michaël Benyahia zijn teamgenoten.Leonard Hoogenboom: " Het betekent behoorlijk veel emotie om op een fantastische baan als Spa Francorchamps in een erg competitieve omgeving en stimulerend kampioenschap als het Euroformula Open mijn debuut te maken. Hier zijn erg veel jonge coureurs volwassen geworden en het feit dat ik bij een team als RP Motorsport mijn debuut mag maken betekent een grote kans voor me en ik zal mijn best doen om zoveel mogelijk te leren en mijzelf zo voor het team beschikbaar te houden."

RP Teammanager Niki Rocca: "Wij zijn erg verheugd dat wij de kans hebben om met Leonard samen te werken. Wij beschouwen hem als een getalenteerde coureur die ondanks zijn jonge leeftijd op verschillende niveau's ervaring heeft opgedaan. Spa gaat een belangrijke test worden maar wij gaan onze best doen om hem in de beste condities van een volledig nieuwe realiteit te laten racen."

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet