NASCAR

NASCAR Whelen: PK Carsport voor 100.000 fans in actie

Dit weekend staat in de NASCAR Whelen Euro Series een topweekend op het programma. Het American Speedfest in het Britse Brands Hatch is aan zijn zesde editie toe en lokt ieder jaar zowat 100.000 toeschouwers, wat het meteen tot het grootste NASCAR-evenement van Europa maakt.

American Speedfest Brands Hatch


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De PK Carsport boys zien dat graag gebeuren, want het circuit in Kent ligt hen wel. Na de eerste twee meetings van het lopende seizoen van de NASCAR Whelen Euro Series prijkt Anthony Kumpen op de tweede plaats in de tussenstand, op drie punten van leider Frédéric Gabillon.

"Een ideale uitgangspositie om dit weekend de leiding te pakken", grinnikt de Hasselaar. "Deze baan ligt me heel goed. Vorig jaar stond ik hier twee keer op pole, won ik de eerste race en was er geen contact geweest in de tweede, dan had ook die wedstrijd een goed resultaat opgeleverd. Bovendien hebben we twee weken geleden enkele vruchtbare testen in Brands Hatch afgewerkt, dus ik kijk heel erg uit naar dit weekend."

Dat geldt ook voor Stienes Longin, na Franciacorta zesde in de tussenstand. "Brands Hatch is een enorm plezierig evenement", weet de Leuvenaar. "Goed, het tracé staat niet helemaal bovenaan mijn favorietenlijstje, maar het spektakel is er altijd enorm. Ik ben vast van plan om de in Italië opgelopen achterstand goed te maken. Contact vermijden is daarvoor noodzakelijk, want de minste tik kan je in de grindbak doen belanden. Ik ga voluit op een plaats bij de eerste vijf, dat behoort zeker tot de mogelijkheden."

In Elite 2 mikken Guillaume Dumarey en Felipe Rabello minstens even hoog. "Winnen in Franciacortaheeft voor gemoeds rust gezorgd", glimlacht Dumarey, die vlak voor Rabello vierde staat in de Elite 2-tussenstand. "Ik trek vol vertrouwen richting Brands Hatch, waar ik rustig zal opbouwen, om dan in de races alles te geven. Vorig jaar stond ik hier twee keer op het podium, achter de toen ongenaakbare Ferrando. Maar aangezien die nu in Elite 1 uitkomt. De kwalificaties van zaterdagochtend worden in ieder geval heel belangrijk. Inhalen is op het relatief korte Indy Circuit van Brands Hatch immers niet makkelijk, je kan maar beter vooraan op de startgrid staan. "De kwalificaties en de races van Brands Hatch zijn live te volgen op het EuroNASCAR YouTube-kanaal.

PK Carsport Brands Preview

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet