Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup: Laurens de Wit en Loek Hartog winnen debuutraces tijdens Jumbo Racedagen op Zandvoort


Jumbo-Max-1395

Tijdens de Jumbo Racedagen werd het debuut van de Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup in het fraaie programma opgenomen. Een knappe prestatie van organisator Dick van Elk om 22 Ford Fiesta's aan de start te krijgen. Vanwege de korte periode tussen levering en dit weekend waren meeste wagens nog maagdelijk wit. De klasse bestaat uit twee groepen. Groep 1 rijders van 15 tot 24 jaar en de tweede groep met ervaren coureurs.


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Co van der Gragt, Dirk van Zon en Erik van der Schaaff

ford-fiesta


Kwalificatie
Tijdens de kwalificatie werden alle gereden tijden voor half 12 gecanceled vanwege te snelle tijden tijdens gele vlag situaties. Met nog 10 minuten te gaan begonnen de rijders gewoon weer opnieuw.
  Jumbo-Max-9980


Oud Formule Ford-coureur Laurens de Wit is de snelste, voor Lorenzo van Riet, de zoon van Pim kwam als jongeling slechts 0.051 seconde te kort. Derde werd de verrassend snelle Loek Hartog (+0.133). Marcel Dekker kwam niet verder dan de vierde plaats, terwijl ook Henry Zumbrink en Liroy Stuart met een 7de en 9de plaats teleurstellend voor de dag kwamen. Mooie prestatie van de 14-jarige Daan Pijl op een achtste plaats.

UITSLAG KWALIFICATIE

Jumbo-Max-0835

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet