Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Audi R10 TDI museumstuk?

audi_r10

De onverslaanbare Audi R10 TDI komt mogelijk alleen dit seizoen tijdens de 12 Uren van Sebring en de 24 Uren van Le Mans in actie. Na de 12 Uren van Sebring trekt Audi zich misschien definitief terug uit het ALMS-kampioenschap dat zij vorig jaar met grote overmacht wonnen.


Tekst: Willem J. Staat, fotografie: PR

De oorzaak ligt in het reglement, in tegenstelling tot de ACO weigeren de ALMS-organisatoren de restrictoren van de LMP2-bolides te beperken. Dat betekent dat de LMP2 Porsches en Courage Acura’s bijna net zo snel zullen zijn als de LMP1 Audi’s. In navolging van Porsche heeft Honda voor komend seizoen besloten om in de LMP2 klasse van de ALMS-series te stappen. Honda ondersteunt de teams van Andretti Green Racing, Fernandez Racing en Highcroft Racing, met rijders die hun sporen in de Indycar-racerij ruimschoots verdiend hebben. 

Ook IRL Penske-coureur Helio Castroneves drong na de kennismaking tijdens een test op Sebring bij teambaas Roger Penske aan. Behalve de enorme competitie in de LMP2-klasse valt het realistisch gezien te verwachten dat ook de Audi’s theoretisch gezien om de oren gereden gaan worden, indien de ALMS geen reglementswijziging met betrekking tot de restrictoren toepast. Een move die bij Dr. Ulrich niet in goede aarde gevallen is.

audi_ulrich

Mister Audi, dr. Ulrich.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet