Masters Historic Racing

Masters: Groeten uit Brands Hatch van het Masters Historic Festival 2018


brandshatch2018-fri-85

Lekker om te zien: de 964 RS van Dimitri Galanidis.

brandshatch2018-fri-97

Nog lekkerder wellicht: de Datsun 240GT van Geoff Hanson.

brandshatch2018-fri-94

Extreem lekker: deze Holden Commodore V8 van Paul Eaton! In de beslotenheid van zijn eigen tent nog met zichtbare sigarettenreclame, maar...

brandshatch2018-sun-13

... op het circuit helaas niet meer.

brandshatch2018-fri-93

Bij Björn Hees gaat de YTCC-streamer gewoon over die andere heen. Dag Huub Vermeulen, hallo Randall Lawson!

brandshatch2018-fri-86

Daar de autopassionele man die dit pretcircus in goede banen mag leiden. "Er hebben al zo veel Engelsen gebeld voor een plekje voor volgend jaar. We kunnen nu al beginnen met de organisatie van weer een Engeland-trip in 2019!"

brandshatch2018-fri-87

De HSCC-afdeling van de historische Formule 2 kwam met maar liefst 27 auto's opdagen.

brandshatch2018-fri-89

Een flink stuk meer dan Peter Auto tot nu toe lukt met zijn Euro F2 Classic-kampioenschap.

brandshatch2018-fri-90

Toch ziet Martin Stretton, de initiatiefnemer van het Peter Auto-kampioenschap, ruimte voor twee kampioenschappen. Hier overigens de March 782 van Dean Forward, die de eerste race won.

brandshatch2018-fri-95

"Er zijn zo veel F2-auto's", legde Stretton aan ons uit, "maar de miljonairs van deze wereld die ook F2's kopen, willen graag wat meer luxe dan wat de HSCC te bieden heeft. Begrijp me goed, ik vind de HSCC-serie geweldig, ik sta ook net zo lief hier met een Transit en een tentje. Mijn eigen F2 is de enige auto waarvan ik het racen helemaal uit eigen zak betaal. Maar dankzij Peter Auto kan het publiek nu ook F2's zien die anders binnen zouden blijven. Ik denk dat die klasse het komend jaar en volgend jaar echt wel gaat groeien."

brandshatch2018-fri-96

Ook van de partij bij de F2's: Frank Lyons (in de achtergrond zichtbaar) met een Brabham. "Ja, Ron [Maydon van Masters Historic Racing] vroeg of ik de Hesketh van Rupert Keegan wilde brengen voor bij diens signeersessie. Ik dacht: als ik toch kom, kan ik net zo goed nog een beetje racen..."

Reacties

  • 3
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 30 mei 2018 07:27

  Blijft een prachtig circuit, waar tijdens ieder evenement de picknickmanden tevoorschijn komen. Vriendelijke marchalls en goed toegankelijk met de auto. Kunnen veel circuits in de rest van Europa een voorbeeld aan nemen.

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 30 mei 2018 14:52

  De LMP1/LMP2's vallen uit de toon.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet