GT

British GT: TF Sport brengt Aston Martin dubbelzege in GT3-klasse

20180527 BritishGT Snetterton verschuur

GT4 Races 1 + 2

In de eerste manche van de zondag ging polesitter Ben Tuck (Century BMW #42) er bij het doven van de startlichten als een haas vandoor. Hij bouwde in korte tijd een voorsprong op van ruim vier seconden, welke door de safety car omwille van de gestrande McLaren teniet werd gedaan. Tijdens de pitstop chaos verloren Tuck en teamgenoot Green vervolgens veel tijd omdat zij als Silver-deelnemers een lange minimale pitsstoptijd hadden uit te zitten dan hun Pro-Am concurrenten. Tuck/Green moesten het podium daarom overlaten aan race-winnaars David Pattison/Joe Osborne (Tolman McLaren #56), Michael O'Brien/Charlie Fagg (Tolman McLaren #4) en Will Moore/Matt Nicoll-Jones (Academy Aston Martin #62). In de tweede race wisten Tuck/Green echter revanche te nemen. Na een aanrijding vroeg in de race vochten zij zich terug naar de eerste plaats. Zij wonnen de race, voor Lewis Proctor/Jordan Albert (Tolman McLaren #5) en Moore/Nicoll-Jones.

Equipe Verschuur werd in race 1 zevende. In de tweede wedstrijd werd het team als 18e geklasseerd. Met dank aan Daniel McKay mag het Nederlandse team de Sunoco Fastest Lap of the Weekend trofée mee terug naar Nederland nemen.

snetterton-gt4-r2

GT4 Rijderskampioenschap
1. Callum Pointon/Patrik Matthiesen 65,5
2. Michael O'Brien/Charlie Fagg 65
3. Will Moore/Matt Nicoll-Jones 52,5
Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet