GT

British GT: TF Sport brengt Aston Martin dubbelzege in GT3-klasse

snetterton-r2-gt3

GT3 Race 2

De tweede race werd op de zondag namiddag verreden, onder een veel meer bewolkte lucht. Bij de start nam polesitter Thiim meteen de leiding, maar zijn plan om in een vroeg stadium van de race een zo groot mogelijke voorsprong op de concurrentie op te bouwen mislukte vrijwel direct door een spin van Ben Barnicoat (Track-Club McLaren #72). De safety car werd naar buiten gestuurd, waardoor Thiim een groot deel van zijn stint langzaam moest rijden. Uiteindelijk wist de Deen nog wel een gat te slaan naar zijn achtervolgers, maar verder dan een voorsprong van 2,5 seconde op zijn teamgenoot Sørensen kwam hij niet. Tijdens de pitstop, waarbij Thiim ook nog een succespenalty van 10 seconden moest uitzitten vanwege de overwinning in race 1, viel de Aston Martin #11 daarom terug naar de derde plaats.
  20180527 BritishGT Snetterton winst17

Na de pitstops was het Sørensen's teamgenoot Derek Johnston die aan de leiding ging, pal voor de collega-Aston Martin #99 van Andrew Howard. Johnston en Howard waren tijdens hun stint nooit meer dan een seconde van elkaar gescheiden en vochten tot aan de finishvlag om de overwinning, maar het duel werd na een uur racen beslecht in het voordeel van Johnston. Howard werd tweede, voor de Aston Martins van Farmer/Thiim en Haigh/Adam. Op de baan passeerden Davidson/Martin als vijfde de vlag, maar zij kregen een tijdstraf opgelegd vanwege het veroorzaken van een aanrijding met de Lamborghini van Minshaw/Keen. Minshaw/Keen kregen hierdoor de vijfde plaats terug, terwijl Davidson/Martin degradeerden naar P9. Yelmer Buurman eindigde de race als zevende, wat hem voldoende punten opleverde om nipt aan de leiding te blijven van het GT3-rijderskampioenschap.

GT3 Rijderskampioenschap
1. Lee Mowle/Yelmer Buurman 78,5
2. Jon Minshaw/Phil Keen 74
3. Andrew Howard/Darren Turner 66,5

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet