Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Rudolph Racing zet nieuwe Viper in

Rudolph Racing keert na een jaar afwezigheid terug in de Dutch Supercar Challenge. Het team zet een nieuwe Dodge Viper in, bestuurd door Roger Grouwels en René Wijnen.

Tekst: Roy van der Laan/PR


rudolph2

Naast de auto de rijders voor 2006 DSC: links Roger Grouwels en rechts Rene Wijnen. Voor de auto links technisch verantwoordelijke Marwin Moonen en rechts team verantwoordelijke Ronald Hessels.

Komend jaar zullen Roger Grouwels en René Wijnen hun krachten bundelen om zo in een sterk startveld hoge ogen proberen te gooien. Edward Grouwels, de afgelopen jaren succesvol actief naast Roger, had al besloten om een jaar pauze in te lassen in verband met een drukke privé-agenda. René Wijnen, afkomstig van het Heerlense Carworld Racing, heeft zijn sporen in de Dutch Supercar Challenge al verdiend, met als hoogtepunt in 2005 het kampioenschap met een Dodge Viper. Hij vormde zes jaar lang samen met Pieter Dubois een ijzersterk duo. Hier kwam een einde aan nadat Pieter had besloten het raceteam, Carworld Racing, onder zijn leiding verder uit te bouwen en zelf voorlopig niet meer te racen. “Het rijden en managen ging steeds moeilijker samen”, aldus Dubois.  

rudolph


Mooi afscheid
De ‘oude’ Viper is inmiddels verkocht. “Onze Viper was drie jaar oud en was technisch gedeeltelijk achterhaald”, aldus Wijnen. “Niettemin was vorig jaar een zeer succesvol jaar voor ons, met vier podiumplaatsen in de felbevochten klasse 2 van Belcar.” Aan voorspellingen voor het nieuwe seizoen waagt het team zich niet. De tegenstand is immers niet voor de poes, of in dit geval voor de adder. In de Divisie GT, waarin de Viper is ingedeeld, bestaat de tegenstand onder meer uit een andere Viper, een Aston Martin DBRS9, een Corvette Z06, enkele V8STAR’s en Marcos Mantissen, Porsches, Lamborghini Gallardo’s en natuurlijk de inmiddels bekende DTM-bolides!    
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet