GT

PWC: Daniel Morad en Alvaro Parente racewinnaars in een veld van tien

180520 PWC Parente
Het K-Pax-Bentley-team was oppermachtig in race twee, hier winnaar Alvaro Parente

De Canadees Daniel Morad, rijdend voor eigen publiek in de CRP Racing-Mercedes-AMG GT3, en Alvaro Parente in de K-Pax Racing-Bentley Continental GT3 waren de respectievelijke winnaars van de beide races in de Pirelli World Challene op het Canadian Tire Motorsport Park in Bowmanville, Ontario, beter bekend als Mosport. Slechts tien rijders, gelijkelijk verdeeld over de Pro- en de Am-klasse, hadden de reis naar Canada gemaakt, wat het veld van de eens zo goed bezette serie een ronduit treurige aanblik gaf. De races in de GTS-klasse (GT4) hadden met 23 auto's wel een goede bezetting, maar op de circuits waar dat kan zou de organisatie er zo langzamerhand eens over kunnen nadenken of het niet zinvoller is de GT3- en GT4-velden samen te voegen. Lawson Aschenbach (Chevrolet Camaro) won op Mosport beide Pirelli World Challenge-races in de GTS-divisie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PWC

Op zaterdag moesten de deelnemers ruim twee uur wachten voordat ze aan hun wedstrijd mochten beginnen, omdat dichte mist een eerdere start onmogelijk maakte. Op de vochtige baan kozen aanvankelijk alle rijders voor regenbanden. Een aantal teams maakte, naarmate de baan opdroogde, in de loop van de 50 minuten durende wedstrijd stops om slicks te laten monteren, maar de teams in de voorste gelederen bleven bij hun oorspronkelijke keuze. Daniel Morad leidde daarbij van start tot finish en zorgde daarmee voor de eerste overwinning van het seizoen voor het CRP-Mercedes-team. Spannender was de strijd om de tweede plaats, waarbij Porsche-fabrieksrijder Michael Christensen in de 911 GT3 R van het Alegra Motorsport-team uiteindelijk aan het langste eind trok. De derde plaats was voor Daniel Mancinelli in de TR3 Racing-Ferrari 488, die de leider in het kampioenschap, de Canadees Scott Hargrove in de Pfaff Motorsports-Porsche, voor wist te blijven. De winst in de amateurklasse ging naar de pas 17-jarige Parker Chase in de TruSpeed Autosprt Audi R8 LMS.

180519 PWC Mosport uitslag race 1

180520 PWC Morad
Daniel Morad, met twee uur vertraging winnaar van de zaterdagsrace

Op zondag was het K-Pax-Bentley-team dominant. Gestart vanaf pole-position leidde de Portugese Bentley-fabrieksrijder Alvaro Parente van start tot finish, waarmee hij zijn eerste overwinning van het seizen liet aantekenen. Teamgenoot Rodrigo Baptista eindigde in de andere Bentley van het team als tweede algemeen en won daarmee tevens de amateurklasse. De derde plaats algemeen en de tweede positie in de Pro-klasse was voor Toni Vilander in de R. Ferri Motorsport-Ferrari. Michael Christensen kwam met de Alegra-Porsche als vierde algemeen en derde in de Pro-klasse over de eindstreep en behaalde daarmee zijn tweede podiumplaats van het weekeinde in de klasse. De beide Canadezen in het veld, Daniel Morad in de CRP-Mercedes en Scott Hargrove in de Pfaff-Porsche, werden respectievelijk vierde en vijfde in de Pro-klasse.

180520 PWC Mosport uitslag race 2

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet