Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Succesvolle eerste testkilometers Spyker

Christijan Albers heeft gisteren op het circuit Silverstone de eerste meters met de nieuwe Spyker F8-VII gereden. Op het Britse circuit, op een steenworp afstand van de Spyker-fabriek, reed Albers 38 ronden onder winterse omstandigheden.


Tekst: Daan Jeuken

Ondanks de vorst en ijs, waardoor de baantijd gering bleef, was Mike Gascoyne tevreden met de progressie op de eerste dag. “Ondanks het koude weer en de ijzige baan was het een succesvolle shakedown. We konden slechts van elf tot vier rijden, maar dit ging wel zonder grote mechanische problemen. Morgen verwachten we hetzelfde weer, maar toch hopen we ons nog een dagje te kunnen voorbereiden voor we naar Barcelona vertrekken.”

Ook Christijan Albers, die morgen plaats moet maken voor teamgenoot Adrian Sutil, keek tevreden terug op de eerste dag. “Ik was blij een paar rondjes met de nieuwe bolide te mogen rijden. We hadden gelukkig geen grote problemen, nu kunnen we volgende week met vertrouwen naar Barcelona, zeker wanneer Adrian morgen nog wat kilometers kan maken. Iedereen heeft hard gewerkt om de auto op tijd klaar te krijgen, zij verdienen een pluim.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet