IndyCar

Indycar: Indycar kondigt nieuwe motorenformule voor 2021 aan

De Indycar-organisatie heeft voor 2021 een nieuwe motorenformule aangekondigd die de huidige gaat vervangen. Tot nu toe werd gebruik maakt van een 2,2 V6 Turbo-motor.

Bekendmaking
Bekendmaking van de nieuwe motorenformule met vlnr. Jim Campbell van Chevrolet, Jay Frye van Indycar en Art St. Cyr van Honda Performance Developement.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Indycar kondigt nieuwe motorenformule voor 2021 aan
De huidige 2.2L twinturbo krachtbron gaat vervangen worden door een 2.4L V6 twinturbo die bij een push to pass actie ongeveer goed is voor 900 pk.

Om de stabiliteit te garanderen zal deze formule zes jaar van kracht zijn. De huidige V6 formule trad in 2012 in werking. Sinds 2014 kwamen daar de twin turbo's bij. Het maximum toerental zal 12.000 toeren bedragen. De tests beginnen in de zomer van 2020.

Jay Frye van Indycar: " Onze coureurs hebben steeds voor meer pk's gevraagd en zij krijgen dit dan ook." Afgevaardigden van zowel Chevrolet als Honda verklaarden dat de nieuwe formule in een behoefte voorziet.


Jim Campbell, vice president van General Motors Performance Vehicles and Motorsports: " De 2,4L turbo die in het 2021 seizoen geïntroduceerd gaat worden zal een prachtige vitrine vormen voor de relevante technologieën die we in de productie motoren zullen toepassen. De mogelijkheid de geleerde betrouwbaarheid, efficiency en performance van het circuit naar de showroom over te brengen is voor Chevrolet erg belangrijk."

Art St. Cyr van Honda Performance: "De nieuwe formule wordt spannend voor de fans en een technische uitdaging voor Honda Performance Development. Hoewel de architectonische structuur aan de huidige motor gelijk zal blijven komen er toch vele veranderingen zoals een stijging van het aantal pk''s waar de fans blij mee zullen zijn. Bovendien biedt het onze ontwerpers en ingenieurs de kans voor bijzondere ontwikkelingen die wij bij Honda verwelkomen."

Frye bevestigde dat er meerdere fabrikanten bij de gesprekken betrokken waren. Jay Frye: "We hebben veel executives gesproken en naar hun mening gevraagd en alle bevestigden dat dit een zeer relevant platform is. Er zijn nog geen bekendmakingen m.b.t nieuwe fabrikanten maar we hebben het gevoel dat we op de goede weg zijn."

Honda motor
De motoren gaan nog sneller worden en mogelijk zelfs een nieuwe fabrikant! Indycar heeft met vele partijen gesproken.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet