Liveblogs

Liveblog Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen


wtcr-persconf

12:45 uur: "It's complete shit". Tom Coronel was tijdens de officiële persconferentie na de eerste vrije training duidelijk. "Er zijn problemen met de auto, vorige week al op de Nürburgring en we kunnen niet vinden wat er mis is." Frederick Vervisch (links) was een stuk gelukkiger met zijn Audi RS3 LMS, hij trainde naar de zesde positie. Ook Bernhard van Oranje was tevreden, in de eerste plaats omdat het met slechts een uur ervaring in de Audi niet slecht ging, maar vooral met het vooruitzicht op een fantastisch weekend. "We verwachten zo'n 120.000 racefans en dat is natuurlijk geweldig. Met drie Formule 1's op de baan hebben we ook iets bijzonders, zelfs de top van Red Bull Racing zal aanwezig zijn omdat ze nog niet eerder drie van hun auto's tegelijk op de baan in actie hebben gezien. We zijn echt ontzettend blij dat we zo'n fantastisch programma hebben dit weekend."

Gabriele Tarquini maakte vorige week op de Nürburgring een gigantische crash mee en wist niet hoe het zou gaan. Zijn rondetijden waren nog niet goed genoeg. "Maar het ging beter dan ik verwachtte", lachte de sympathieke routinier. Esteban Guerrieri tenslotte is onder de indruk van Circuit Zandvoort. Hij was hier eerder in zijn Formule 3 tijd. "Het is niet te vergelijken met het rijden in een F3. We zijn erg tevreden met de tijden die we hier rijden, maar ik ging er zelfs een keer bijna af, het is echt een uitdagende, maar moeilijke baan."

12:20 uur: De laatste keer dat de FIA WTCC op Circuit Zandvoort in actie kwam dateert alweer uit 2007. Ook toen was Tom Coronel al van de partij, al is de klasse inmiddels samengegaan met TCR en doorgegroeid naar de FIA WTCR, presented by Oscaro. 27 Deelnemers, prachtige namen op het affiche als Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro, Gordon Shedden, Pepe Oriola, Rob Huff, Giani Morbidelli, Yvan Muller en vele anderen.

eyrlacher

Tijdens de eerste vrije training wisselen de namen aan de kop zich in rap tempo af. De 1:44.967 die Yann Ehrlacher in zijn Honda Civic Type R TCR neerzet blijkt echter niet te kloppen. Hij blijft zijn teamgenoot Esteban Guerrieri 0.032 voor. Tom Coronel laat in de Honda Civic nog niet het achterste van zijn tong zien. Althans, dat is te hopen, want hij sluit af op de 22e plaats, op 1.787 achter Ehrlacher.

Jumbo-Max-0165

Bernhard van Oranje geeft in zijn Audi RS3 LMS slechts 7 duizendsten van een seconde toe op Coronel en traint naar de 23e positie. Michael Verhagen komt niet verder dan plaats 25.Vanmiddag om 15.00 uur volgt de tweede vrije training, de kwalificatie van een half uur is morgenochtend om 8.30 uur.

Jumbo-Max-9958

11:45 uur: Knappe prestatie van organisator Dick van Elk om 22 Ford Fiesta's aan de start te krijgen. Tijdens de kwalificatie werden alle gereden tijden voor half 12 gecanceled vanwege te snelle tijden tijdens gele vlag situaties. Met nog 10 minuten te gaan begonnen de rijders gewoon weer opnieuw.

ford-fiesta

Jumbo-Max-9980

De klasse bestaat uit twee groepen. Groep 1 rijders van 15 tot 24 jaar en de tweede groep met ervaren coureurs. Oud Formule Ford-coureur Laurens de Wit is de snelste, voor Lorenzo van Riet, de zoon van Pim kwam als jongeling slechts 0.051 seconde te kort. Derde werd de verrassend snelle Loek Hartog (+0.133). Marcel Dekker kwam niet verder dan de vierde plaats, terwijl ook Henry Zumbrink en Liroy Stuart met een 7de en 9de plaats teleurstellend voor de dag kwamen. Mooie prestatie van de 15-jarige Daan Pijl op een achtste plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet