Liveblogs

Liveblog Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen


12:45: TCR Benelux / Europe
Alleskunner Jaap van Lagen start met zijn Audi RS3 LMS TCR vanaf poleposition in de eerste race van de TCR Benelux/Europe, met naast hem de ervaren Spanjaard Mikel Azcona.

start-tcr-europe

Het duurt heel lang voordat de rode startlichten doven. Jaap van Lagen is slecht weg, nog slechter gaat het daarachter. Reece Barr krijgt een tik en gaat vol de rail in aan de tribunekant. De wagen klapt terug de baan op en raakt ook de wagen van Igor Stefanovski en Julien Briché.

DSCN2694

Drie uitvallers gelijk na de start. De safetycar moet voor de nodige rust zorgen. De zwaar beschadigde Hyundai van Barr wordt weggesleept en de verschillende vloeistoffen worden door de marshalls weggeveegd. Het overgebleven startveld wordt door de pits geleid.

Na de herstart heeft Azcona de kop genomen. Van Lagen is teruggezakt naar de vijfde plaats, maar weet Burkovic weer in te halen en gaat de strijd aan met Josh Files voor de laatste podiumplaats. Maxime Potty verremt zich en komt in het grind te staan van de Tarzanbocht. Jaap van Lagen heeft zich vlak achter Files genesteld en remt de Brit voor de Tarzanbocht aan de binnenkant uit. Danny Kroes ligt inmiddels op een achtste plaats en gaat vol het gevecht aan met Dániel Nagy.

480-lagen

Jaap van Lagen komt zienderogen dichterbij tweede man Attila Tassi. Met nog twee ronden te gaan wordt de spanning opgevoerd, maar de man uit Ede komt er niet voorbij. Mikel Azcona wint de wedstrijd voor Attila Tassi en Jaap van Lagen. Op de vierde plaats eindigt Josh Files gevolgd door Dusan Borkoviç en Stian Paulsen. Danny Kroes komt 0,074 seconde te kort om Nagy te verslaan voor plaats 7.

11.35 uur: Demo 1 van Max, Daniel en DavidTerwijl Zandvoort helemaal is volgestroomd beginnen Max Verstappen, Daniel Ricciardo en David Coulthard aan een korte eerste demo. Meer dan een warm up is het eigenlijk nog niet, maar het publiek is laaiend enthousiast. 

IMG 4765

De volgende demo is om 14.20 uur.

11:05 uur: Porsche Carrera Cup France en Benelux
34 Porsches in een knotsgekke race. Spanning aan de kop van het veld, maar al in de tweede ronde gaan er twee af en dat is aanleiding voor een bizarre situatie. Terwijl Jeremy Sahy wordt weggesleept komt achterblijver Jeroen Kreeft er op volle snelheid aan. Hij lijkt tussen de sleepwagen en de Porsche van Sahy door te willen gaan, maar daar zit de sleepkabel. De kabel breekt gelukkig voordat Kreeft hem raakt. Sahy blijft dwars op de baan staan terwijl het hele veld langs raast. Safetycar komt in de baan.

In ronde 6 gaat het veld weer verder. Julien Andlauer en Ayhancan Guven zijn aan elkaar gewaagd. Guven loert op een kans, Andlauer vecht voor wat hij waard is. Xavier Maassen rijdt op de vierde positie, maar kan dat niet vasthouden, hij verliest een plekje. Max van Splunteren rijdt op P6.

Jumbo-Max-2540

Andlauer en Guven maken er een mooie show van. Strijd om elke meter, elkaar af en toe even raken, maar alles fair. Andlauer heeft uiteindelijk de langste adem, Guven heeft alles gedaan wat hij kon. Maassen profiteert slim van de strijd in de kopgroep en pakt de derde positie, Tommaso wordt vierde en Van Splunteren vijfde.

Nu tijd voor waar de duizenden bezoekers voor komen, de eerste demo van Max, Daniel en David.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet