Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Spyker verwacht pas resultaat in tweede helft seizoen

f1spyker_front

In het Britse Silverstone heeft het Nederlandse team Spyker zijn eerste Formule 1-bolide onthuld. De oranje bolide, die als Spyker F8-VII werd gedoopt, is voornamelijk een doorontwikkeling op de Midland M16. De verwachtingen werden vooralsnog laag gehouden; pas als halverwege het seizoen de B-specificatie zijn opwachting zal maken wil het team grootse stappen voorwaarts maken.
 

Tekst: Daan Jeuken


giedo

Opvallende verschijning tijdens de presentatie was Giedo van der Garde. Terwijl Super Aguri via de Contract Recognition Board de overstap van de Nederlander wil aanvechten, is Van der Garde er zelf gewoon van overtuigd dat hij komend jaar voor Spyker zal uitkomen. Verder hield de 21-jarige zich afzijdig. De contractperikelen zijn zaak voor zijn management, zelf wil hij zich gewoon concentreren op het racen.

Waar Van der Garde komend jaar als testrijder veel wil gaan leren mag Christijan Albers zich inmiddels bijna routinier gaan noemen, nu hij aan de vooravond van zijn derde Formule 1-seizoen. Helaas voor Albers zal hij zich in ieder geval in de openingsfase van het nieuwe seizoen waarschijnlijk niet voor aan het veld kunnen laten zien. “Ik heb veel met het team samengewerkt bij de ontwikkeling van de nieuwe auto en heb ze zo veel mogelijk feedback gegeven. Vorig jaar wilden we de aansluiting vinden met het middenveld en zo nu en dan wat punten scoren. Dat we eindigden zonder punten was erg frustrerend. Uiteraard wensen we beters voor het komende jaar, maar we moeten ook realistisch zijn; de grote stap komt pas halverwege het seizoen.

Aan zijn zijde vindt Albers het komende jaar het talent Adrian Sutil, die na wat tests nu aan het grote werk mag beginnen. “Het is spannend om samen met Heikki Kovalainen en Lewis Hamilton te mogen debuteren; we hebben in het verleden ook tegen elkaar geracet. Van de Formule 3 naar de F1 is een grote stap, maar na drie vrijdagstests heb je al wat ervaring en is het vooral een kwestie van kilometers vreten. Daarnaast heb ik Christijan naast me, met wie ik het goed kan vinden. Dat zal voor het hele team goed zijn, al hoop ik dat ik hem ook een beetje kan pushen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet