Diversen

Autosport.nl 1998-2018: Wat gebeurde er allemaal tijdens de sensationele Pinksterraces van 20 jaar geleden

crash3-correctie

Aankomend weekend staat het Circuit van Zandvoort in het teken van de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen. Een volgepakt weekend met races en demo's voor elk wat wils. 20 jaar geleden had de NAV voor een spectaculair programma gezorgd voor de diverse Nederlandse kampioenschappen. Wij blikken terug naar de Pinksterraces van 1 juni 1998.

Tekst: Gerrie Hoekstra e.a.
Foto's: Gerrie Hoekstra

Renault Mégane Trophy: Bastiaans terug op hoogste trede erepodium

Veel spektakel tijdens de tweede race van de Marlboro Elf Renault Mégane Trophy. Phil Bastiaans keerde terug op de hoogste trede en won de zeer hectische race die tweemaal moest worden onderbroken vanwege zware crashes.

LEES VERDER


saxo-koenders-juichen

Pearle Citroën Saxo Cup: En dat is drie voor Joost Koenders

Na de Paasraces en de wedstrijd op het Franse Dijon zat er voor racevaardigheidsadviseur Gijs van Lennep niets anders op dan de dames en heren van de Pearle Citroën Saxo Cup eens aan te spreken over het ruwe racegedrag van de deelnemers. 'Zoiets hoort niet bij een klasse als de onze', liet hij op niet mis te verstane wijze weten. De jongens en meisjes hadden de donderspeech goed begrepen en hielden het tijdens de Pinksterraces rustig. Joost Koenders is dit jaar de te kloppen man. Voor de derde maal zegevierde hij en pakte daarmee de hattrick.

LEES VERDER

arco-rij

Formula Arcobaleno: Jongste raceklasse zorgt voor een fraaie strijd op Zandvoort

Waren het de gastrijders die de eerste race van de Formula Arcobaleno's tijdens de Clubraces van begin mei overheersten, nu was het de beurt aan de jonge rijders om het roer over te nemen. De Arcobaleno, aangedreven door een 125 pk sterke 750cc Yamaha motor, met meer dan genoeg vermogen voor de 340 kg wegende, van een buizenchassis voorziene formulewagen zorgden voor de nodige spanning. Martijn Zwart en Ron van Toren waren de smaakmakers van de Pinksterraces.

LEES VERDER480-driemaal-renault

Renault slaat keihard toe in de Auto Trader DUTCH tijdens de Pinksterraces

De BMW's van het H&P Panorama team overheersten de afgelopen Paasraces. De drie Renaults van Renault Nederland moesten in de tegenaanval. Preparateur Frans Verschuur had gezorgd voor drie competitieve wagens en pakte de handschoen op. Het succes kon eigenlijk niet uitblijven.

LEES VERDER

blijdschap-geva-michael

Jeroen Bleekemolen niet te stoppen in de Formule Ford

Blijdschap bij Geva Racing na de overwinning van Jeroen Bleekemolen in de derde ronde van het Benelux Formule Ford-kampioenschap. Teambaas Gert Valkenburg en vader Michael Bleekemolen dansten over de paddock. Patrick Koel, ook al van Geva Racing, had de stijgende lijn flink te pakken en eindigde als tweede. Vincent van der Valk hield zijn MP Motorsport-collega Walter van Lent van het podium.

LEES VERDER

ferrari-porsche

René Snel smaakmaker Kumho Ferrari-Porsche Challenge

Het is altijd een feest om een dik veld van Ferrari's en Porsches op Zandvoort te zien. Door allerlei oorzaken gingen er echter maar 23 wagens van start. In de opwarmronde moesten we ook regerend kampioen Bert Ploeg al missen. Tijdens de wedstrijd maakten Miguel Monte, Daniël Schrey en René Snel er een fraaie show van.

LEES VERDER

Reacties

  • 5
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 17 mei 2018 15:55

  Mooie tijden waren dat. De nationale autosport leefde volop

  • 1
  • 0
   
  Dirk 17 mei 2018 16:26

  Was de Formule Arcobaleno hetzelfde als de latere DNRT Formule Gloria? Lijkt er erg veel op

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 17 mei 2018 18:26

  Dat waren inderdaad mooie tijden. Een ding wat me opvalt is dat de nationale sponsors totaal verdwenen lijken te zijn uit de nationale autosport. @Dirk: Volgens mij zijn dat inderdaad dezelfde auto's.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 17 mei 2018 20:13

  Geweldige tijd als je zo terug kijkt. Volle klassen Nationaal. Grote sponsors. Veel plezier voor publiek en deelnemers. En natuurlijk prima verslaggeving Gerrie !!!!

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 17 mei 2018 21:05

  en top coureurs die gevoel hadden voor show waar het publiek voor kwam

  • 1
  • 0
   
  Dirk 18 mei 2018 08:30

  98 en 99 waren topjaren (helaas was ik te jong om dit van dichtbij te beleven), naar wat ik lees kwamen er na de eeuwwisseling meer politieke spelletjes wat zorgde voor de ondergang van de DTCC en Formule Arcobaleno

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 18 mei 2018 10:16

  Nee Marlboro en andere sigaretten sponsors zijn eruit gestapt. Toen ging het mis...

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 18 mei 2018 15:49

  Moet met Dirk met meegaan, er werd ingegrepen in kampioenschappen. Frans Lubin, racer sinds 1954, Internationaal Spoco sinds 1971, FIA Steward sinds 1993, Uitte zijn twijfels over het verloop van de kampioenschapsrace, en was vervolgens niet meer welkom, uit de Technische Commissie gezet. Was 6 jaar Voorzitter van College in Dubai,bedrog, leugens en intriges van het KNAF bestuur onder druk van de Bebaarde wedstrijdleider, die een stomme fout had gemaakt maar dat niet wilde weten, tuchtzaak aangespannen tegen de Arie Rutenbeek, werd via leugens en bedrog van/ door CAR in ongelijk gesteld maar door de FIA in gelijkgesteld en elders ondergebracht .

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet