Diversen

Autosport.nl 1998-2018: Wat gebeurde er allemaal tijdens de sensationele Pinksterraces van 20 jaar geleden

crash3-correctie

Aankomend weekend staat het Circuit van Zandvoort in het teken van de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen. Een volgepakt weekend met races en demo's voor elk wat wils. 20 jaar geleden had de NAV voor een spectaculair programma gezorgd voor de diverse Nederlandse kampioenschappen. Wij blikken terug naar de Pinksterraces van 1 juni 1998.

Tekst: Gerrie Hoekstra e.a.
Foto's: Gerrie Hoekstra

Renault Mégane Trophy: Bastiaans terug op hoogste trede erepodium

Veel spektakel tijdens de tweede race van de Marlboro Elf Renault Mégane Trophy. Phil Bastiaans keerde terug op de hoogste trede en won de zeer hectische race die tweemaal moest worden onderbroken vanwege zware crashes.

LEES VERDER


saxo-koenders-juichen

Pearle Citroën Saxo Cup: En dat is drie voor Joost Koenders

Na de Paasraces en de wedstrijd op het Franse Dijon zat er voor racevaardigheidsadviseur Gijs van Lennep niets anders op dan de dames en heren van de Pearle Citroën Saxo Cup eens aan te spreken over het ruwe racegedrag van de deelnemers. 'Zoiets hoort niet bij een klasse als de onze', liet hij op niet mis te verstane wijze weten. De jongens en meisjes hadden de donderspeech goed begrepen en hielden het tijdens de Pinksterraces rustig. Joost Koenders is dit jaar de te kloppen man. Voor de derde maal zegevierde hij en pakte daarmee de hattrick.

LEES VERDER

arco-rij

Formula Arcobaleno: Jongste raceklasse zorgt voor een fraaie strijd op Zandvoort

Waren het de gastrijders die de eerste race van de Formula Arcobaleno's tijdens de Clubraces van begin mei overheersten, nu was het de beurt aan de jonge rijders om het roer over te nemen. De Arcobaleno, aangedreven door een 125 pk sterke 750cc Yamaha motor, met meer dan genoeg vermogen voor de 340 kg wegende, van een buizenchassis voorziene formulewagen zorgden voor de nodige spanning. Martijn Zwart en Ron van Toren waren de smaakmakers van de Pinksterraces.

LEES VERDER480-driemaal-renault

Renault slaat keihard toe in de Auto Trader DUTCH tijdens de Pinksterraces

De BMW's van het H&P Panorama team overheersten de afgelopen Paasraces. De drie Renaults van Renault Nederland moesten in de tegenaanval. Preparateur Frans Verschuur had gezorgd voor drie competitieve wagens en pakte de handschoen op. Het succes kon eigenlijk niet uitblijven.

LEES VERDER

blijdschap-geva-michael

Jeroen Bleekemolen niet te stoppen in de Formule Ford

Blijdschap bij Geva Racing na de overwinning van Jeroen Bleekemolen in de derde ronde van het Benelux Formule Ford-kampioenschap. Teambaas Gert Valkenburg en vader Michael Bleekemolen dansten over de paddock. Patrick Koel, ook al van Geva Racing, had de stijgende lijn flink te pakken en eindigde als tweede. Vincent van der Valk hield zijn MP Motorsport-collega Walter van Lent van het podium.

LEES VERDER

ferrari-porsche

René Snel smaakmaker Kumho Ferrari-Porsche Challenge

Het is altijd een feest om een dik veld van Ferrari's en Porsches op Zandvoort te zien. Door allerlei oorzaken gingen er echter maar 23 wagens van start. In de opwarmronde moesten we ook regerend kampioen Bert Ploeg al missen. Tijdens de wedstrijd maakten Miguel Monte, Daniël Schrey en René Snel er een fraaie show van.

LEES VERDER

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet