IndyCar

Indycar: Andretti en Dixon snel op tweede testdag Indianapolis

Op de tweede van de vier geplande testdagen voor de 102e editie Indy 500 was Marco Andretti met 227.053 mph. de snelste man op de Brickyard. Op de tweede dag gaven de Honda-motoren duidelijk de toon aan.

Marco Andretti
Marco Andretti op weg naar een snelle tijd op de Brickyard.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Andretti en Dixon snel op tweede testdag Indianapolis
Voor Marco Andretti betekent dit jaar zijn dertiende achtereenvolgende start maar wacht nog steeds op zijn allereerste overwinning.

Marco Andretti: "Het was een behoorlijk productieve dag. En in "het verkeer" zijn we bijna waar we moeten zijn maar eigenlijk nog niet helemaal. Ik denk wel dat iedereen hetzelfde probleem heeft. Positief is dat we in ieder geval een richting gevonden hebben."

Scott Dixon was tweede met 226.329 mph. de tweede snelste man op de baan. Het is inmiddels alweer 10 jaar geleden dat de Nieuw Zeelander de Indy 500 won.

Scott Dixon testdag 2
Alweer 10 jaar geleden dat Scott Dixon de Indy 500 won en nog steeds competitief.

Dixon: "Wij hadden een fatsoenlijke auto en omstreeks lunchtijd werden de condities erg gunstig. Wij hadden wat moeilijkheden en moesten grote veranderingen aanbrengen. Om een lang verhaal kort te maken. Bij de voorlaatste run voelde ik mij op mijn gemak in de auto en het toen was het goed om constant te zijn. Gedurende de gehele dag hebben wij met volledige downforce gereden en probeerden wat meer grip te vinden om zo comfortabel mogelijk in "het verkeer" te rijden.

Takuma Sato
Takuma Sato poseert bereidwillig met een Japanse fan.

Met 226.108 km/u liet Takuma Sato de tweede tijd noteren, gevolgd door Robert Wickens met 226.086 mph en Charlie Kimball met 225.887 mph. als de snelste Chevrolet-vertegenwoordiger.

Danica Patrick Testdag 2
Danica Patrick heeft het vertrouwen inmiddels gevonden.

Met 224.570 mph. liet Danica Patrick voorlopig de 12e tijd noteren. Danica Patrick: "Eigenlijk reed ik de gehele dag in "het verkeer" en ik heb het gevoel dat dit op termijn ook beloond gaat worden. We moeten de auto nog beter maken maar ik moet mij nog meer op mijn gemak voelen. In totaal gezien een productieve dag worden.

In totaal werden er door alle 35 coureurs 3349 ronden afgelegd. Vijftien coureurs reden al meer dan 100 ronden. James Hinchcliffe reed er 129 met de No 5 SPM Dallara Honda. Alleen Tony Kanaan zorgde vanwege een mechanisch defect voor een korte onderbreking.

De meeste snelste ronden kwamen tot stand door een tow achter de leider in een groepje auto's. Tony Kanaan was zonder tow met 223.048 mph. de snelste man in de No 14 ABC Supply A.J. Foyt Dallara Chevrolet.

Testdag 2


Reacties

    • 0
    • 0
     
    hansfohr 17 mei 2018 16:20

    Wie alles van dag tot dag in real time wil volgen: livetiming.net/indycar

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet