IndyCar

Indycar: Team Penske domineert nu al op eerste testdag Indy 500

De voorbereidingen voor de 102e editie zijn begonnen. Gisteren vond de eerste vrije trainingen ter voorbereiding van de kwalificaties a.s. weekend plaats. Gedurende de eerste dag waren de Penske-bolides van de Fransman Simon Pagenaud en Helio Castroneves het snelst.

Simon Pagenaud
Simon Pagenaud was met 225.707 mph de snelste man op de Speedway gisteren.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Team Penske domineert nu al op eerste testdag Indy 500
In totaal namen er gisteren al 35 auto's aan de eerste trainingen deel. Dit betekent dat er na a.s. zondag twee deelnemers "gebumpt" worden, m.a.w. er tijdens de kwalificaties afvallen omdat er maar 33 worden toegelaten. Voor het eerst sinds lange tijd weer een inschrijvingsrecord.

2016 Verizon Indycar kampioen Simon Pagenaud: " De No 22 Menards auto was bijzonder snel. Ik ben erg verheugd want het was een bijzonder productieve dag. Wij leren nog steeds veel over de aerodynamica want het is nogal verschillend van wat we gewend waren. Ik denk dat we op het juiste spoor zitten, maar iedereen moet veel leren."

Helio Castroneves Helio Castroneves maakte zijn comeback op de Speedway en hoopt op een vierde overwinning dit jaar. Dat zou een mooi afscheid voor de Braziliaan zijn toch?

Tussen de twee trainingen was er ook een twee uur durende "refresher/rookie sessie waarvoor Zachary Claman de Melo bij het team van Dale Coyne Racing in de No 19. Paysafe Dallara Honda zijn rookie oriëntatieprogramma onderging. Ook kwamen de one-off veteranen James Davison, Oriol Servia en Stefan Wilson in actie.

Danica Patrick kwam eveneens in actie en reed in 91 ronden in de No 13 GoDaddy ECR Dallara Chevrolet. Danica Patrick: "Het was een solide dag. Wij hebben verschillende dingen uitgeprobeerd en die werkten. Eigenlijk ging het heel goed vandaag Wij reden alleen, probeerden wat dingen uit om de auto iets beter te laten sturen. Eigenlijk reden we maar heel weinig in het verkeer."

Overigens maakte Patrick's teamgenoot/teameigenaar Ed Carpenter de snelste ronde van de dag zonder hulp van een "tow". M.a.w. alleen rijden. Carpenter liet 221. 564 mph. registreren.

Danica
Voor de laatste maal op de Speedway. Danica Patrick. Zij is trouwens beschermvrouwe van het Fuel The Female Programma dat aan vrouwelijke High School Studenten de kans moeten geven om carrieres in de autosport op te bouwen.


De 43-jarige Castroneves maakte zijn comeback op de Speedway en zou er dit jaar graag nog een vierde overwinning aan toe willen voegen. Helio Castroneves: "Probleemloze start. Iedereen heeft goed werk verricht. Maar eigenlijk is er met de nieuwe auto nog een lange weg te gaan. Zeker in het verkeer en dat soort dingen. In totaal werden er 2261 ronden zonder problemen verreden. Tweemaal moesten de trainingen voor onweer en regen met in totaal een duur van 1 uur en 11 minuten onderbroken worden.

JB1 8439
Fuel the Female dus.

Robert Wickens maakte eveneens voor de eerste maal kennis met de Speedway. Wickens: "Een interessante officiële dag van de Indy 500. We maakten zo'n beetje van alles mee. Alleen en in het verkeer rijden, weersvertragingen, veel wind. Maar ik moet mij nog op vele terreinen verbeteren. Daar hebben we de gehele week voor."

Marco Andretti
Donkere wolken boven de Speedway.

De meeste teams reden eigenlijk al op wedstrijdspecificatie. Dit was het laatste uur duidelijk te zien en zal de komende dagen niet anders zijn.

Uitslag
N.B. de rondes van de refresher/rookie test zijn in bovenstaande uitslag niet verwerkt.

Reacties

    • 1
    • 1
     
    Dirk 16 mei 2018 10:40

    Niet slecht van Danica!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet