V8 Supercars

V8 Supercars: Nissan trekt voor 2019 officieel de stekker uit Supercars programma

Nissan maakte vanochtend officieel bekend dat Nissan officieel in 2019 officieel de stekker uit het Supercars programma trekt. Todd Kelly maakte bekend dat het team nog wel in 2019 met het merk doorgaat. Een conflict tussen Nissan en Kelly Racing zoals tussen Volvo en GRM behoeft echter niet verwacht te worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Nissan

De Silvestro
Eind dat jaar trekt Nissan officieel de stekker uit Supercars programma. Men heeft andere doelstellingen voor de toekomst. Kelly Racing gaat voorlopig nog even door met het merk.

Nissan trekt voor 2019 officieel de stekker uit Supercars programma
Nissan maakte vanmorgen vroeg bekend dat men voor 2019 officieel de stekker uit het Supercars programma trekt. Bij Kelly Racing gaat men echter gewoon door met de ontwikkeling van de auto.

Teameigenaar Todd Kelly: " Wij zijn er ontzettend trots op van wat we met de Altima raceauto bereikt hebben. Zeker met de motor die op een standaardauto gebaseerd was. Deze bekendmaking zal onze ontwikkeling echter niet vertragen om op de grid nog verder naar voren te komen. Wij zijn dankbaar dat Nissan ons de afgelopen jaren deze kans gegeven heeft. Op het gebied van design en productie beschikken wij over een uiterst capabele groep mensen en beschikken over één van de beste faciliteiten in het land. De volgende fase wordt wederom spannend."

Na Mercedes en Volvo is Nissan nu het derde merk dat de Supercars de rug toekeert. In tegenstelling tot GRM Motorsport en Volvo zal het tussen Kelly Racing niet tot een conflict komen m.b.t. de voorlopige voortzetting van het programma. Sinds 2013 geniet men bij Kelly Racing officieel steun van Nissan.

In zes jaar behaalde het merk slechts twee overwinningen. Rick Kelly eindigde recentelijk nog als tweede op Phillip Island met als beste seizoensresultaat voor 2018.
Rick Kelly PI
Recentelijk nog een tweede plek voor Rick Kelly op Phillip Island.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet