IndyCar

Indycar: Will Power bezorgt Team Penske 200e Indycar-overwinning

Will Power heeft Team Penske de 200e Indycar-overwinning bezorgd. Tijden de GP van Indianapolis versloeg Power Scott Dixon met een voorsprong van 2.2443 secs. In de 85 ronden tellende wedstrijd reed Power ruim 56 ronden op kop.

Will Power
Will Power schrijft geschiedenis voor Team Penske.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Will Power bezorgt Team Penske 200e Indycar-overwinning
Op de roadcourse van Indianapolis behaalde Power zijn 33e Indycar-overwinning en de 30e bij Team Penske. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met zijn teamgenoot Helio Castroneves. In de 51e ronde nam Power de leiding van Robert Wickens over. Bij de allerlaatste neutralisatie kreeg Team Penske Power weer als eerste uit de pits. Daarna werd de afstand op Scott Dixon en Robert Wickens alleen maar groter.

Will Power: "Ik moest brandstof besparen want ik wist hoe goed Dixon hiermee kan omgaan. Ik geloof dat ik nog nooit zo snel heb moeten rijden. Elke ronde zag er als een kwalificatieronde uit." Vanaf een 18e startplek wist Dixon als tweede te eindigen en was meer dan tevreden. Overigens eindigde Dixon voor de 39e maal als tweede in zijn carriere.

Scott Dixon: "Bij Ganassi geeft niemand het ooit op en we waren in staat om een groot aantal plekken goed te maken. Voor mij was dit zonder een crash zeker de slechtste kwalificatie ooit. Ik hou van deze openingswedstrijd in de meimaand."

Pagenaud
Simon Pagenaud belandt op Indy in de grindbak. Zelfs die hebben ze daar..

Voor rookie Robert Wickens betekende het zijn tweede podium dit seizoen. Robert Wickens: "Voor de eerste maal in mijn carriere moest ik brandstof besparen. Ik had eigenlijk hoger op het podium willen eindigen maar uiteindelijk heb ik niets te klagen." Sebastien Bourdais eindigde als vierde gevolgd door Alexander Rossi en Helio Castroneves.

De wedstrijd telde twee neutralisaties. De eerste werd veroorzaakt toen de teamgenoten Castroneves en Pagenaud tegen elkaar aanreden en de tweede was het gevolg van een mislukte inhaalmanoeuvre van Josef Newgarden op Sebastien Bourdais. Newgarden werd als 11e geklasseerd. Bij het eerste incident reed Jordan King vervolgens nog eens tegen de achterkant van Pagenaud aan.

Robert Wickens Wederomeen goed optreden van Robert Wickens,

Op 15 augustus 1968 maakte Team Penske met Mark Donohue zijn Indycar debuut op Mosport Park en drie jaar later zegevierde het team voor de eerste maal op Pocono. In 1972 bezorgde Mark Donohue Team Penske de eerste Indy 500-overwinning.

Uitslag
1. (1) Will Power,Dallara Chevrolet, 85 ronden
2. (18) Scott Dixon, Dallara Honda, 85 ronden
3. (2) Robert Wickens, Dallara Honda, 85 ronden
4. (3) Sebastien Bourdais,Dallara Honda, 85 ronden
5. (8) Alexander Rossi, Dallara Honda, 85 ronden
6. (10) Helio Castroneves, Dallara Chevrolet, 85 ronden
7. (4) James Hinchcliffe, Dallara Honda, 85 ronden
8. (7) Simon Pagenaud, Dallara Chevrolet, 85 ronden
9. (17) Graham Rahal, Dallara Honda, 85 ronden
10. (11) Takuma Sato, Dallara Honda, 85 ronden

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet