VLN

Div: Land Motorsport Audi snel tijdens eerste kwalificatie 24U Nürburgring

Het team van Land Motorsport heeft met de Audi No 1 tijdens de eerste kwalificatie voor 24U Nürburgring dit weekend het allereerste waarschuwingsschot gelost. Men wil de zege van vorig jaar graag herhalen. Met een tijd van 8.18. 914 de Zuid Afrikaan Kelvin van der Linde de snelste man op de baan. Voorlopige tweede de No11 AutoArena Motorsport Mercedes AMG GT3 van de combinatie Patrick Assenheimer/Clemens Schmid/Jeroen Bleekemolen/Raffaele Marciello.

No1 Direct naar buiten en direct de snelste tijd voor Kelvin van der Linde.

Tekst en Foto's: Willem J. Staat

Land Motorsport Audi snel tijdens eerste kwalificatie 24U Nürburgring
Het team van Land Motorsport bevestigde tijdens de eerste kwalificatie haar favorietenrol. Men wil de zege van vorig jaar graag herhalen. Kelvin van der Linde: "Wij zijn vroeg naar buiten gegaan en daardoor hadden wij het geluk vrij baan te hebben. Er waren zoveel gele zones waardoor de tijd niet meer verbeterd kon worden. Als het morgen niet regent worden de rondetijden zeker sneller."

De No 101 Walkenhorst BMW M6 GT3 met de Fransman Jordan Tresson aan het stuur crashte zwaar in de Fuchsröhre. De auto vatte zelfs kortstondig vlam maar Tresson bleef gelukkig ongedeerd. Er deden zich meerdere incidenten voor waardoor een Code 60 noodzakelijk werd. Zoveel de KTM X-Bow van Naomi Schiff zonder enige aanleiding stil in de eerste bocht en kon niet meer gestart worden.

2018 Renault
De Renault RS01 verraste tijdens de eerste vrije trainingen.

Voor de Top 30 kwalificatie op vrijdag zijn er nog veertien startplekken verdelen het geen een spannende tweede kwalificatie belooft. Tijdens de eerste vrije trainingen op een half droge/half natte baan liet de GTronix 360 mcchip-djr Renault RS01 van de combinatie Dieter Schmidtmann/Heiko Hammel/Kuno Wittmer de snelste tijd noteren.

2018 Schiff
De Reiter KTM X-Bow viel plotseling stil.

De eerste ROWE Racing BMW M6 GT3 van de combinatie Sims/Krohn/De Phillippi/ Tomczyk kwalificeerde zich als met 8.23.086 als twaalfde. Daarachter volgde de zusterauto van Catsburg/Westbrook/Edwards/Blomqvist met 8.24.277.

De Falken BMW M6 GT3 van Dumbreck/Dusseldorp/Imperatori/Klingmann was met 8.24.850 goed voor een 15e tijd.De Subaru WRX STI van Carlo van Dam/Tim Schrick/Hideki Yamauchi en Takuato Iguchi was de snelste in de SP3T klasse. De No 5 Black Falcon Mercedes van Buurman/Jäger/Seyffarth/Stolz liet met 8.22.301 voorlopig de 11e tijd noteren.

René Rast/Robin Frijns/Dries Vanthoor/Kelvin van der Linde tekenden met 8.26.012 met de WRT Audi R8 LMS voorlopig voor een 18e tijd.
De HTP Mannfilter Mercedes AMG GT3 van Christian Hohenadel/Indy Dontje/Maximilian Götz/Renger van der Zande met 8.29.778 voor een 23e tijd. Vanwege de baan condities hield men er voortijdig mee op. De tweede AMG Team Mannfilter Mercedes AMG GT3 liet met Dominik Baumann/Edoardo Mortara/Renger van der Zande/Daniel Juncadella een 30e tijd noteren. In totaal namen er 146 auto's aan de kwalificaties deel. (Later meer)

2018 Renger Dontje
Hoe gaan we sneller worden? Overleg tusen Renger van der Zande en Indy Dontje.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet