Sportscars

WEC: Video bewijst: gecrashte SMP-BR1 ging de lucht in op de Raidillon

180510 WEC Crash Raidillon
Uit een video blijkt dat de BR1 de lucht in ging op de Raidillon

Er heerste enkele dagen lang onduidelijkheid over wat er nu precies was gebeurd met de SMP Racing-BR1, bestuurd door Matevos Isaakyan, die zaterdag tijdens de FIA WEC-race op Spa-Francorchamps crashte op de Raidillon. Op de televisiebeelden was alleen de gestrande auto na de crash te zien, maar uit een filmpje, dat ene 'Jolahiti' op Youtube plaatste, wordt duidelijk dat de auto de lucht in gegaan is. Een zorgwekkend gegeven, ondanks het feit dat Isaakyan na het ongeval ongedeerd uitstapte.

Tekst: René de Boer
Foto/video: 'Jolahiti'Het ongeval van Isaakyan was de derde zware crash op de Raidillon in de loop van het weekeinde. Op vrijdag in de kwalificatie belandde Pietro Fittipaldi in de BR1 van Dragonspeed hard in de bandenstapels, waarbij hij beide benen brak. Op zaterdag, in het tweede uur van de race, crashte Harry Tincknell in de nummer 67-Ford GT als gevolg van een klapband.

De FIA doet onderzoek naar de crash van Fittipaldi, waarvan de oorzaak nog steeds niet duidelijk is, maar het mag worden verwacht dat er ook nauwkeurig gekeken gaat worden naar het ongeval van de SMP-BR1. Vliegende prototypes is een probleem dat de FIA zeer serieus neemt.

Reacties

  • 0
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 10 mei 2018 11:39

  Zo te zien aan de stofwolwolk ongeveer 100 meter eerder, heeft hij eerst de barrier geraakt. Waarschijnlijk werd de auto toen onsrabiel, waardoor hij lucht hapte en begon te vliegen.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 10 mei 2018 11:52

  Misschien tijd voor ontluchtingskleppen in bodem en dak bij LMP's zoals bij NASCAR, waar vliegen nauwelijks meer voorkomt?

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 mei 2018 18:57

  Auto is helemaal van de ideale lijn af en gaat de lucht in. Heb hier vaak staan kijken en jongens jongens het gaat ieder jaar harder.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 mei 2018 20:01

  Waarom heerst er dagen onduidelijkheid wat er gebeurt was. Je kan het toch gewoon vragen aan de coureur of aan zijn team.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet