24H Series

24H Series. Dubai roept. De Creventic Series 2019 starten in de Verenigde Arabische Emiraten

Start 24H DUBAI 2018 800pix

In de loop der jaren is het voor teams en rijders van over de hele wereld een goede traditie geworden, het nieuwe raceseizoen te beginnen op het Dubai Autodrome. Ook in 2019 hebben ze wederom die gelegenheid, want opnieuw start het seizoen van de Creventic Series powered by Hankook in de Verenigde Arabische Emiraten. Net zoals dit jaar organiseert het Nederlandse bureau Creventic in samenwerking met het Dutch National Racing Team twee opeenvolgende raceweekeinden. De Hankook 3x3H Dubai staat als manche van de 24H Proto Series gepland voor 5-6 januari 2019. De 24H Dubai volgt als ronde van de 24H GT Series en de 24H TCE Series een week later, van 11-13 januari 2019. Zo'n 70 teams zijn al ingeschreven voor de 24-uursrace, de eerste internationale lange-afstandsrace van het nieuwe kalenderjaar. De races in Dubai zijn de eerste wedstrijden van het 'Championship of the Continents' 2019 in de diverse series.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

3x3H PROTO 800pix


Net als in 2018 beginnen de activiteiten op het Dubai Autodrome met drie races voor prototypes, elk met een duur van drie uur, op 5 en 6 januari 2019. Er zijn aparte klassementen en een prijsuitreiking voor elk van de drie races. Een grote verscheidenheid aan prototypes is toegelaten, van P2's en P3's tot auto's uit de CN- en PC-klassen. "Races voor prototypes zijn iets bijzonders en we verheugen ons erop, vele teams en rijders met prototypes in Dubai te kunnen verwelkomen", zegt Ole Dörlemann namens Creventic. "Als team een prototype van welke soort dan ook hebben en in Dubai willen meerijden, dan adviseren we ze nadrukkelijk om contact met ons op te nemen. Wij zullen er alles aan doen om ze mee te laten rijden."

Impression 2 800pix

De Hankook 24H Dubai voor GT's, toerwagens en 24h specials behoeft nauwelijks nog nadere introductie. De race is al lang gevestigd als een van de grote internationale lange-afstandsraces en tal van bekende teams en rijders hebben al successen behaald in het evenement dat van 11-13 januari 2019 zijn 14e editie beleeft. Opnieuw telt de race mee voor zowel de 24H GT Series als de 24H TCE Series. De voorlopige inschrijflijst vermeldt al zo'n 70 teams met een grote diversiteit aan auto's, van de indrukwekkende en krachtige GT3-bolides tot aan de compacte en zuinige TCR-toerwagens. Diverse vroegere algehele en klassewinnaars van het evenement keren terug naar Dubai in een poging om hun successen te herhalen.

Impression 3 800pix

Populaire onderdelen van het evenement in Dubai als de 'rent-a-car rides' en de 'welcome party' met barbecue staan ook voor volgend jaar weer op het programma. Met bijna 15 jaar ervaring is Creventic ook de specialist bij uitstek als het gaat om de logistieke aspecten in verband met de race in Dubai. Opnieuw biedt Creventic diverse transportoplossingen voor auto's en materiaal van bijna elke plek in de wereld naar het Dubai Autodrome en terug aan. In lucht- of zeevracht of andere opties kan worden voorzien. Teams die deelnemen aan de Hankook 24H Cota USA, de slotwedstrijd van de series in 2018, kunnen kiezen voor direct transport vanuit de Verenigde Staten naar de Verenigde Arabische Emiraten, met aflevering ruimschoots op tijd voor het evenement in Dubai. Ook zijn arrangementen voor catering, reizen en accommodatie beschikbaar. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com

Tijdschema 3x3H Dubai

Tijdschema 24H Dubai

Voorlopige inschrijflijst

Impression 800pix

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet