A1GP

A1GP: Nederland start sprintrace als achtste

In de kwalificatie voor de Australische A1 GP is Jeroen Bleekemolen gestrand op de achtste plaats. Kampend met gripproblemen wist de Nederlandse equipe de wagen niet honderd procent naar de hand te zetten.

ho-pin_actie

Beter verging het landgenoot Ho-Pin Tung, die de zesde tijd noteerde en daarmee China’s beste kwalificatieresultaat boekte. De pole ging voor de derde maal op rij naar Duitsland.

 
Tekst: Daan Jeuken 

Bleekemolen klokte zijn snelste twee kwalificatierondjes in de laatste twee sessies. “In de laatste run hadden we de auto het beste voor elkaar en zaten we er qua tijden nog redelijk bij”, reageerde de coureur uit Heemstede. “In het begin hadden we gewoon niet genoeg grip, veel last van overstuur.

26_jeroen

Het werd steeds beter en op het einde ging het niet eens zo heel verkeerd. We komen nog steeds wel wat tekort, maar doen in ieder geval beter mee dan gisteren en vanochtend denk ik. De baan werd ook steeds sneller. Iedereen die een normale vrije ronde had ging ook harder. Het inhalen is hier heel moeilijk, ik denk dat er in de sprintrace heel weinig gaat gebeuren. Je moet echt proberen bij de start iets te doen. In de hoofdrace kan absoluut nog veel gebeuren, ook omdat je toch wel een aantal mensen eraf ziet gaan in de kwalificatie. Ik hoop dat we daar ook weer wat mee goed kunnen maken.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet