DNRT

DNRT: Nieuwe klasse Formule Gloria gaat definitief door

De DNRT en Racing Concepts zetten dit seizoen een nieuwe Formule klasse op de Nederlandse autosportkaart: De Formule Gloria, een strakke formulewagen die ontwikkeld is door het Italiaanse Gloria Cars. 


De klasse is opgezet vanuit een andere filosofie dan de bestaande raceklassen. Zo zet de organisatie zelf achttien auto´s in, die per race gehuurd kunnen worden. Daarmee neemt de organisatie voor nieuw talent een grote drempel weg, want het is niet nodig om direct groot te investeren in de aankoop van een auto.


Voor ca. € 3.000,00 (excl. BTW) kun je on dit concept een race mee rijden en daarin zitten dan alle kosten aan de auto al bij inbegrepen; verbruik van alle materialen (banden,remblokken, brandstof, etc.), ondersteuning en inschrijving. Alleen de eventuele schades zijn daar logischerwijs niet bij inbegrepen. De organisatie verwacht wel dat je één eigen hulpmonteur meeneemt voor sleutelwerk, onder toezicht van deskundigen.


De eerste race vindt plaats op Circuit Park Zandvoort in het weekend van 31 maart en 1 april. Voor de 18 beschikbare auto´s zijn er voor de eerste race inmiddels al 11 aanmeldingen, dus wie interesse heeft doet er goed aan om snel contact op te nemen met de organisatie. Na deze race volgen nog drie races, één in Assen, één in Zolder en de laatste opnieuw in Zandvoort.


Inschrijving staat open voor iedereen met een formulewagenlicentie. Op 5, 6 en 7 februari vindt er op Circuit Park Zandvoort een formulewagen cursus plaats die ook openstaat voor deelnemers aan de Formule Gloria. Meer info is te vinden via www.racingconcepts.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet