HARC

HARC Nieuws Mei: Veel te doen tijdens Historische Zandvoort Trophy en ander HARC nieuwsChecklist voor de voorkeuring

De HARC biedt zo'n 5x per jaar de mogelijkheid om op circuitdagen tegen gereduceerd tarief te racen. Er wordt niet in wedstrijdverband gereden, iedereen is vrij om te testen, te trainen of om circuitervaring op te doen. Dit zijn populaire dagen met veel rijders die in prima sfeer en respect voor elkaar een topdag hebben. Aan het begin van zo'n dag wordt de auto gekeurd op het gebied van veiligheid, een onderwerp dat bij de HARC hoog in het vaandel staat. Aan een straatauto worden niet dezelfde eisen gesteld als aan een raceauto, afhankelijk van de klasse waarin wordt gereden, wordt de auto gecheckt met als doel om het voor iedereen zo veilig en dus zo plezierig mogelijk te houden. Sinds kort werken we hierbij met een zogenaamd voorkeuringsformulier dat je ingevuld moet meenemen. Laat je niet verrassen en kijk vooraf waar je auto aan moet voldoen, het formulier kun je op de HARC website downloaden

GTTC

NK GTTC nieuws
Het NK GTTC voor toer- en sportwagens gebouwd tussen 1966 en 1981 trapt het seizoen 2018 af tijdens de Historic Zandvoort Trophy. State of Art is ook in 2018 weer de titelsponsor van het kampioenschap. De strijd om de winst zal zoals gebruikelijk gaan tussen Porsche, Ford en BMW. Op de deelnemerslijst zien we vele bekende namen en auto's, maar ook enkele nieuwtjes. Uit Duitsland komen Peter Stöhrmann Sr. & Jr. met een Ford Escort RS 1600. Het BMW-kamp wordt versterkt door Stefan Jacobs met een 2002 Ti, terwijl Cees Lubbers zich de hierbij afgebeelde 635 in Groep 2 uitmonstering heeft aangeschaft – we zijn benieuwd!

retro

Retro: HZT 1998

De HARC en 402 organiseren op 12 en 13 mei aanstaande de Historische Zandvoort Trophy op het circuit van Zandvoort. Autosport.nl publiceert dit jaar al 20 jaar autosportnieuws, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de Historische autosport. Onder de titel "Spannende Historische Toerwagen en GT races tijdens Historische Zandvoort Trophy 1998" blikt Autosport.nl terug op de Historische Zandvoort Trophy van 20 jaar geleden waarbij fraaie nationale en internationale wedstrijden op het programma stonden. Zelfs Stirling Moss was aanwezig, hij verscheen tweemaal aan de start!

LEES VERDER

Zolder

NK82-90 op Zolder

Prachtig weer, gezellig, tevreden rijders, mooie races op het programma met Blaincpain, GT4 en Belgium Historic Cup & Youngtimers. Dat was het weekend in één zin. We reden in een groot veld van ongeveer 40 auto's. Het waren twee spannende races met in de eerste wedstrijd Pieter Bikker als overwinnaar na een foutje van Geert Snellen die op kop lag. In de tweede wedstrijd reed Geert Snellen foutloos en kwam als winnaar over de streep. Hij werd ook de winnaar overall omdat hij de snelste ronde had neergezet. Verder waren er spannende gevechten tussen de Mazda's van David Koh en Rick Dijt en in het begin van de race ook de snelste BMW E30 groep N, maar later liepen de Mx-5's toch uit op dit technische circuit. In race 1 kon Don Wolfrat nog wel voor blijven op Rick Dijt maar in de 2e was Rick duidelijk sneller met een verbetering van 2 seconden van zijn rondetijd! Onze nieuwkomer Herman Vandeloo met zijn VW Corrado moest duidelijk nog zoeken naar de juiste afstelling en kwam ook een keer in het grind terecht, maar hij genoot van de faire wedstrijden. Bjorn Hees, ook een nieuwkomer, had ook genoten en was blij dat ze een oud probleem met de motor in dit weekend konden oplossen - dat biedt perspectief voor de toekomst. Piet Molenaar met zijn BMW E30 had duidelijk de snelheid gevonden op dit voor hem bekende circuit en reed strakke rondetijden. Al met al een geslaagd weekend met prachtig weer, schitterende deelnemersvelden en een mooie combi van Modern racen met Historisch. De volgende drie races zijn tijdens de HZT op 12 en 13 mei.

webster

HARC reikt cheque uit aan weeshuis Grandma Webster

Op 30 maart heeft Lex Proper namens de HARC het weeshuis van Grandma Webster op Sint-Maarten een feestdag bezorgd. Lex kwam de cheque overhandigen met de opbrengst van de kartwedstrijd van de HARC. Het geld werd eerst omgezet in dollars en daar heeft Lex het volgende mee besteld: een stapelbed, stoelen, een koelkast en een gasoven. "Van het overige bedrag heb ik klusjes aan het huis laten doen zoals reparaties, opruimwerkzaamheden en verfwerk", vertelt Lex vanuit Sint-Maarten. "Grandma Webster en haar weeskinderen zijn de HARC zeer dankbaar. Ook de t-shirts vielen buitengewoon in de smaak!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet