Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

IRL: Tony Kanaan snelste man op Daytona, Indycars ook naar Europa?

Andretti Green-coureur Tony Kanaan bleef met een tijd van 1.12.23 de snelste man op Daytona, gevolgd door Penske-coureur Helio Castroneves met 1.12.35 en Dan Wheldon met 1.12.41. Vrijwel alle coureurs doken onder tijden van afgelopen woensdag. 

 patrick_kanaan

Tekst: Willem J. Staat, foto’s: PR
 

Teleurstellend was het optreden van Danica Patrick. De Amerikaanse Indycar-ster, die vrouwelijke rivaliteit van Sarah Fisher kan verwachten, was door problemen met haar stoeltje niet in staat om competitieve tijden bij het AGR Team te realiseren. Uiteindelijk liet zij de voorlaatste tijd noteren.  

Van een gesimuleerde wedstrijd was weinig sprake meer toen het ’s middag plotseling begon te regenen. De meeste teams begonnen direct in te pakken. Wel gingen de teams en de IRL met veel huiswerk naar huis voor een eventuele wedstrijd op de Daytona Speedway. Veel coureurs hadden de indruk dat het hobbelige asfalt op de banking wel iets aangepast zou moeten worden.  

Ook zou de IRL plannen hebben om naar Europa te gaan. Brian Barnhart van de IRL maakte gisteren bekend dat men een verzoek uit Portugal had ontvangen, wat momenteel bestudeerd wordt.  Oud-bokser George Foreman wordt in de Amerikaanse pers genoemd als mede-eigenaar van het Vision Racing Team van Tony George.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet