Retro

Retro: Häckel wint Marcel Albers Memorial Trophy, HMR-zeges naar Gormley en Van der Wouden Jr

IMG 2372

Een klein veld trad dit jaar aan voor de Marcel Albers Memorial Trophy, op een verregende Trophy of the Dunes op Zandvoort. Met twee overwinningen kon de trofee Klaus-Dieter Häckel deze keer niet ontgaan, al werd hij in de tweede race scherp gehouden door Oke Leuber. Bij de Historische Monoposto's ging de F3-eer twee keer naar Pat Gormley terwijl Kees van der Wouden Jr twee maal de snelste Formule Ford-rijder was.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Willem J. Staat, Mattijs Diepraam en Co van der Gragt

Een schamele 11 auto's was voor deze editie van de Marcel Albers Memorial Trophy helaas de schamele oogst, vanwege een kalenderkwestie met de Engelsen en de Fransen.

Klaus-Dieter Häckel (Van Diemen DF88) won beide races en mocht daarmee de trofee in ontvangst nemen uit handen van Jacques Albers.

TOTD-9536

Op zaterdag zegevierde de Duitser met ruime voorsprong op Oke Leuber in zo'n zelfde Van Diemen – gehuld in de eenmalige Gitanes-kleuren waarmee Ligier op Suzuka in 1993 op de auto van Martin Brundle tooide – maar had het op zondag in de regen aanmerkelijk moeilijker met Leuber, die in het midden van de wedstrijd zelfs de leiding pakte. Olaf Schulte (Van Diemen RF87) werd twee keer derde.

trophyofthedunes2018-25

Kees van Rijsbergen (Swift FB88) was met twee vierde plaatsen de beste Nederlander. Op zondag werd hij gevolgd door Ed Waalewijn (Van Diemen RF79) en Roel Mulder (in diens oude vertrouwde PRS RH02), op zaterdag wurmde Simon Fleet (Van Diemen RF88) zich tussen Van Rijsbergen en Mulder.

IMG 2512

In de twee HMR-races zegevierde Pat Gormley in zijn Safir F3 twee keer, terwijl titelhouder Kees van der Wouden Jr (Royale RP30) zijn seizoen goed begon met twee dominante overwinningen in de FF2000-klasse. Beide keren reed hij Antony Raine (Merlyn Mk28) op respectabele afstand. Roel Mulder won op zaterdag de FF1600-klasse, Ed Waalewijn op zondag.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 30 april 2018 11:54

  Pfoe, 9 deelnemers... waar waren alle Britten?

  • 1
  • 0
   
  hansfohr 30 april 2018 14:20

  Kampten we vorig jaar niet met hetzelfde euvel? Toen stonden er in de twee races resp. 17 en 15 deelnemers aan de start.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 30 april 2018 15:55

  Niet zo veel te maken met de agenda's. Meer met ontbrekende goede contacten tussen CZ en de andere organisatoren in Europa. Goede afspraken maken met een vriendelijk inschrijfgeld en alles komt goed.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 30 april 2018 16:37

  Het inschrijfgeld is al vriendelijk. De kosten voor de overtocht etc zijn gewoon te duur. 2 jaar geleden maakte de MAMT deel uit van het BRSCC nat kampioenschap, dat was de reden dat ze kwamen. Net als met de Fransen trouwens. Jaap Blijleven

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet